E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι σωματοφύλακες του Πούτιν

Ο τελευταίος τρομάζει

Οι αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι σωματοφύλακες του Πούτιν
@Kremlin pool/EPA/EFE
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ακριβώς ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους άλλους. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς παρανοϊκός. Η εφημερίδα Ukrainska Pravda τον περιγράφει ως παρανοϊκό για τον περιορισμό της εξουσίας του από τη «Δύση».

Είναι τόσο παρανοϊκός με τους διαφωνούντες που οι Ρώσοι κατά του Πούτιν, όπως ο Μπόρις Νεμτσόφ, συνεχίζουν να πεθαίνουν κάτω από ύποπτες συνθήκες που συχνά μοιάζουν με εκτελέσεις. Είναι τόσο φοβικός για την απώλεια της εξουσίας του που πολιτικοί αντίπαλοι όπως ο Αλεξέι Ναβάλνι συλλαμβάνονται και πεθαίνουν στη φυλακή. Χρησιμοποιεί ένα μυστικό δίκτυο τρένων, τόσο καχύποπτος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σωματοφύλακες του Πούτιν ακολουθούν αυστηρούς κανόνες για τα πάντα, από ρούχα μέχρι εξοπλισμό και πρωτόκολλα με βάση την απόστασή τους από αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον πρώην σωματοφύλακα του Πούτιν, Γκλεμπ Καρακούλοφ, ο Πούτιν «φοβάται παθολογικά για τη ζωή του». Ο Καρακούλοφ ήταν επικεφαλής στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO) της Ρωσίας, μια λεπτομέρεια εθνικής σωματοφυλακής που έχει τις ρίζες της στο 1881. Τότε, ο Τσάρος Αλέξανδρος Γ' δημιούργησε το FSO μετά τη δολοφονία του πατέρα του με βόμβα της επαναστατικής οργάνωσης Narodnaya Volya, ή «Λαϊκή Βούληση».Έκτοτε, το FSO ενεργεί ως η ρωσική έκδοση των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α.».

Οι προσωπικοί σωματοφύλακες του Πούτιν αποτελούν μια ξεχωριστή ελίτ μονάδα εντός του FSO. Αναφέρονται στους εαυτούς τους ως «Σωματοφύλακες» (όπως ο Ντ’ Αρτανιάν), ένα όνονα που υπογραμμίζει ένα προστατευτικό καθήκον από πολλά. Αυτοί οι Σωματοφύλακες χρησιμοποιούν όπλα και πληροφορίες και παρεμβαίνουν εξίσου στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο.

Όταν σκέφτονται τα μέτρα ατομικής προστασίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, μερικοί άνθρωποι μπορεί να τον φανταστούν να κάθεται σε μια άκρη ενός πολύ μακρόστενου τραπεζιού. Άλλοι μπορεί να σκέφτονται τους γευσιγνώστες τροφίμων (για να αποφευχθεί η τροφική δηλητηρίαση) και τους σωσίες. Όλα αυτά τα πράγματα είναι προφανώς αλήθεια, αλλά δεν σχετίζονται με τα καθήκοντα των σωματοφυλάκων του Πούτιν, οι οποίοι έχουν ένα απλό καθήκον: να προστατεύσουν τον Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γίνει αυτό, οι σωματοφύλακες του Πούτιν πρέπει να πληρούν ορισμένες αρκετά αυστηρές σωματικές απαιτήσεις. Πρέπει να είναι μεταξύ 1.75μ. μέχρι 1.90μ. ψηλοί και ζυγίζουν μεταξύ 75 και 89 κιλών. Ενώ το ύψος δεν μπορεί να αλλάξει ακριβώς, το βάρος μπορεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι σωματοφύλακες του Πούτιν πρέπει να παραμείνουν σε φόρμα. Κάθε σωματοφύλακας απαλλάσσεται επίσης από τα καθήκοντά του μόλις συμπληρώσει τα 35α γενέθλιά του.

Όσον αφορά τα καθήκοντα στη δουλειά, οι σωματοφύλακες του Πούτιν πρέπει να φορούν τα ίδια κοστούμια και γραβάτες σε κάθε καιρό, από παγωμένο μέχρι ζεστό. Το σκεπτικό είναι ότι τα παχύτερα, πιο βαριά ρούχα εμποδίζουν την κίνηση και μπορεί να δυσκολεύουν τους φρουρούς να αντιδρούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Και μιλώντας για ρούχα, οι σωματοφύλακες υποτίθεται ότι είναι τόσο ανθεκτικοί στα στοιχεία που δεν ιδρώνουν. Οι αναφορές δείχνουν ότι μερικές φορές παίρνουν κάποιο είδος φαρμάκου που τους βοηθά κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το θέμα, αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες. Η νικοτίνη σε μορφή τσιγάρου είναι επίσης ένα καλό φάρμακο για λήψη, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εκτός ωραρίου και όχι στη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι σωματοφύλακες του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη αστυνομική ή στρατιωτική εκπαίδευση. Αντίθετα, πρέπει να επιδείξουν «επιχειρησιακή ψυχολογία», την οποία ένας από τους πρώην υπαλλήλους ασφαλείας του όρισε ως την ικανότητα να προβλέπουν επικίνδυνα σενάρια και να αντιδρούν σε «αόρατες» απειλές. Οι σωματοφύλακες δεν είναι στρατιώτες που πολεμούν σε καταστάσεις μάχης, αν φτάσουν σε εκείνο το σημείο έχουν ήδη αποτύχει στα θεμελιώδη, προληπτικά τους καθήκοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνώση ξένων γλωσσών, εθίμων και πολιτικής είναι εξίσου σημαντική με την σωματική προστασία του προέδρου. Σε μια περίπτωση, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε την Κίνα, το βίντεο στο TikTok δείχνει έναν από τους σωματοφύλακές του να επιδεικνύει μια τέτοια «επιχειρησιακή ψυχολογία» κάνοντας κύκλους γύρω από τον πολιτικό για να επανατοποθετηθεί στο πίσω μέρος του ηγέτη. Ένας από τους σωματοφύλακες του Σι Τζινπίνγκ στέκεται ακριβώς πίσω από τον Πούτιν, τον οποίο ο σωματοφύλακας του Πούτιν είδε ως πιθανή απειλή. Ο εν λόγω σωματοφύλακας κοιτάζει κατευθείαν τον προστάτη του Σι Τζινπίνγκ, κάνει οπτική επαφή για να ενημερώσει τον άνδρα ότι είναι εκεί και χαμογελά και γνέφει. Δεν χρειαζόταν γλώσσα σε αυτήν την περίπτωση.

Αλλά περισσότερο από το να γνωρίζει απλώς για την εξωτερική πολιτική και τα έθιμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας της Ρωσίας (FSO) παράγει επίσημες αναφορές πληροφοριών. Όπως διέταξε ο Πούτιν, το FSO είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη «μέτρων πληροφορικής-πολέμου, ανιχνεύσεων, προειδοποιήσεων και διαχείρισης συνεπειών επιθέσεων υπολογιστών σε ρωσικούς πόρους πληροφοριών». Προφανώς, οι σωματοφύλακες του Πούτιν είναι ενήμεροι για αυτές τις αναφορές, αν δεν συμμετέχουν στη δημιουργία τους.

Και έτσι φτάνουμε στην από στιγμή σε στιγμή τακτική που ακολουθούν οι σωματοφύλακες του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του χρόνου «δράσης», δηλαδή όταν ο πρόεδρος είναι έξω και κυκλοφορεί δημόσια. Οι σωματοφύλακες καταλαμβάνουν έναν από τους τέσσερις «κύκλους» γύρω από τον Ρώσο ηγέτη, με κάθε κύκλο να είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση ορισμένων καθηκόντων και την τήρηση ορισμένων κανόνων. Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει φρουρούς με ακουστικά που μένουν πολύ κοντά στον Πούτιν και λειτουργούν ως ανθρώπινες ασπίδες εάν απειλείται. Αυτοί πρέπει να κρατούν τα χέρια τους μπροστά από το σώμα τους και το αριστερό τους χέρι ελαφρώς ανασηκωμένο για να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα σε κάθε επικίνδυνη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, είναι ο δεύτερος κύκλος των φρουρών που μπορεί να σημάνει τη διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου του Πούτιν. Αυτοί οι φρουροί περνούν μέσα από πλήθη με πολιτικά ρούχα, ενώ παρακολουθούν τις απειλές. Έπειτα, υπάρχει ο τρίτος κύκλος, ο οποίος σχηματίζει ένα φράγμα γύρω από ολόκληρη την ομάδα ανθρώπων που είναι παρόντες σε μια δεδομένη εκδήλωση και εμποδίζει οποιονδήποτε να μπει και να βγει από την περίμετρο. Και τέλος, έχουμε ελεύθερους σκοπευτές, σε μεγάλα ύψη, όπως στέγες που σκανάρουν το πλήθος με τουφέκια καθοδηγούμενα με λέιζερ και δάχτυλα κοντά στις σκανδάλες, έτοιμους να πυροβολήσουν.

Αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν τα μέλη της σωματοφυλακής του Πούτιν εναλλάσσονται ή όχι μέσα από αυτούς τους διαφορετικούς κύκλους, είναι λογικό ότι κάθε σωματοφύλακας πρέπει να επιδεικνύει επάρκεια όταν δρα μέσα σε κάθε έναν από αυτούς.

Επειδή μπορεί επίσης να συμπεριλάβουμε ορισμένα όπλα και σχετικό εξοπλισμό σε αυτήν τη λίστα, οι σωματοφύλακες του Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να φέρουν ορισμένα είδη υψηλής τεχνολογίας (που φαίνονται μάλλον χαμηλής τεχνολογίας). Κάθε σωματοφύλακας, πρέπει να φέρει το ίδιο πλευρικό όπλο, ένα ημιαυτόματο πιστόλι SR-1 Vektor 9 mm, γνωστό και ως “Gurza". Αυτό το λιτό πιστόλι διαθέτει αρκετή ισχύ για να τρυπήσει 30 στρώματα Kevlar και απαγορεύεται σε πολλές χώρες. Επίσης, είναι φιλικό με τον σιγαστήρα, κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Οι σωματοφύλακές του φέρουν επίσης αλεξίσφαιρα προστατευτικά, όπως χαρτοφύλακες και ομπρέλες Kevlar που μπορούν να εκτρέψουν τις σφαίρες, υπό την προϋπόθεση ότι ο δράστης δεν κρατά Gurza.

Όσο για τον άλλο εξοπλισμό, εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται λίγο πιο Χόλιγουντ. Η «ακραία οδήγηση» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πολλούς από τους σωματοφύλακες του Πούτιν. Μια διμοιρία της προσωπικής του ακολουθίας περιλαμβάνει μια "βαριά" μονάδα προδιαγραφών που φέρει AK-47, εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και μερικά από τα προαναφερθέντα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή. Αν και δεν έχουμε ένα οργανόγραμμα που να περιγράφει ακριβώς πώς οι σωματοφύλακες του Πούτιν χωρίζονται σε αυτήν ή την άλλη εξειδικευμένη ομάδα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν μερικοί αρκετά αυστηροί κανόνες που καθορίζουν ποιος μπορεί να οδηγεί τα τεθωρακισμένα οχήματα του προέδρου και ποιος να χειρίζεται τα όπλα γύρω του.

Το τελευταίο στοιχείο μπορεί να φαίνεται σαν να είναι απίθανο, αλλά γίνεται ανατριχιαστικό όταν το ακούμε αυτολεξεί: οι σωματοφύλακες του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν οποιαδήποτε εντολή, ανεξάρτητα από το ποια είναι αυτή. Όπως το θέτει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου, οι προσωπικοί Σωματοφύλακες του προέδρου πρέπει να επιδείξουν μια «άνευ όρων προθυμία» να υπακούουν σε κάθε του λέξη. Όπως είπε ο σωματοφύλακας Alexey Dyumin στο The Economist, "Δεν έχει υπάρξει ποτέ μια στιγμή που να μου έχει δώσει μια εργασία και να πω "όχι". Σημειώστε τη λέξη "εργασία", υπονοώντας ότι υπάρχει μια σειρά από καθήκοντα που θα μπορούσαν να κληθούν να εκτελέσουν οι σωματοφύλακες του Πούτιν εκτός από τα γενικά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. Είναι επίσης λογικό ότι υπάρχουν κανόνες που προορίζονται να κρατούν σιωπηλούς τους φρουρούς σχετικά με τα κρατικά μυστικά και τις δραστηριότητες του Πούτιν, αλλά προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιοι θα είναι αυτοί οι κανόνες.

Και αν κάποιος ξέρει για τέτοια πράγματα είναι ο Dyumin. Αυτός και δύο άλλοι κορυφαίοι σωματοφύλακες έχουν λάβει πλούσιες ανταμοιβές για τις υπηρεσίες τους, ιδιαίτερα με τη μορφή ορισμένων από τις κορυφαίες εκτάσεις γης της Ρωσίας. Ο Dyumin έγινε κυβερνήτης της περιφέρειας Τούλα της Ρωσίας. Σε μια πρώιμη επίδειξη θωράκισης του προσώπου του Πούτιν, αυτοί οι κύριοι προφανώς τον προστάτεψαν και από μια αρκούδα το 1999.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που έχασε 125 κιλά σε ένα χρόνο και μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες

Πριν 3 ώρες

Έκανε αυστηρή νηστεία για 382 Ημέρες

5 πράγματα που ξέρουμε λάθος για την Αρχαία Αίγυπτο

Πριν 3 ώρες

Νομίζεις πως τα ξέρεις ολα;

Το άλυτο μυστήριο για τον θεό στην Βίβλο

Χτες

Ίσως το έχετε σκεφτεί

Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι;

Χτες

Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη

5 διάσημοι που πέθαναν πριν τα 30

Προχτές

Έσβησαν πολύ νωρίς

3 celebrities που οι γονείς τους δεν τους έδωσαν ούτε ένα δολάριο για βοήθεια

Προχτές

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Γιατί σε αυτό το Μουσείο κρέμασαν τον Πικάσο στις τουαλέτες;

Προχτές

Τουλάχιστον 2 πίνακες του φημισμένου Ισπανού καλλιτέχνη να κρέμονται σε μια γυναικεία τουαλέτα.

Ψεκαστήρες, διάδρομοι αέρα και άλλα: Πώς προσαρμόζονται οι ευρωπαϊκές πόλεις στους καύσωνες;

Προχτές

Πράσινες ταράτσες, διάδρομοι αέρα και ψεκαστηρια σε Μαδρίτη, Φρανκφούρτη και Βιέννη

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.