E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η έρευνα για τον θάνατο του Matthew Perry έχει σχεδόν τελειώσει αλλά αρχίζει και γίνεται σοβαρή

Που έχει οδηγήσει

Η έρευνα για τον θάνατο του Matthew Perry έχει σχεδόν τελειώσει αλλά αρχίζει και γίνεται σοβαρή
@imdb.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Όταν ο ηθοποιός του «Friends» Matthew Perry πέθανε τον Οκτώβριο του 2023, πολλοί άνθρωποι ανησυχούσαν ότι η κατάχρηση ουσιών μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο. Δεδομένων των προηγούμενων προβλημάτων εθισμού του Perry, τα οποία συνόψισε στους New York Times το 2022 σε «55 Vicodin» την ημέρα, αυτό ήταν μια λογική ανησυχία.

Ωστόσο, φαινόταν ότι ο πνιγμός του Perry στο υδρομασάζ του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες ήταν απλώς ένα ατύχημα, και αυτό ακριβώς είπε το Τμήμα Ιατροδικαστών της Κομητείας του Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H αυτοψία του Perry οδήγησε επίσης σε ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα, ειδικά λόγω των «υψηλών επιπέδων κεταμίνης» στο αίμα του. Αν και είναι αλήθεια ότι ο Perry υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης εκείνη την εποχή, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μια σειράς από διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος, το PTSD και πολλά άλλα, η κεταμίνη ζει στο σώμα μόνο για τρεις έως τέσσερις ώρες. Η τελευταία θεραπεία του Perry ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Μπροστά στον Μάιο του 2024, αποδεικνύεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Perry μόλις ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες ολοκλήρωσε την αυτοψία του. Προς τα τέλη Ιουνίου 2024, το LAPD πλησιάζει στο τέλος της έρευνάς του. Συνεργαζόταν με τους "επιθεωρητές ταχυδρομείου των ΗΠΑ" και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πηγή της κεταμίνης του Perry. Τώρα, σε «πολλά άτομα» μπορεί να απαγγελθούν κατηγορίες.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η νομιμοποιημένη κεταμίνη υπάρχει. Στο δρόμο, η κεταμίνη είναι γνωστή ως "Special K", μεταξύ άλλων ονομάτων. Ένα ενημερωτικό δελτίο κεταμίνης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) λέει ότι διατίθεται σε υγρή μορφή ή σκόνη, χρησιμοποιείται συνήθως σε κλαμπ για να ανεβάζει τους χρήστες και επειδή είναι τόσο ισχυρό ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται επίσης ως ένα ναρκωτικό βιασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή η γραμμή μεταξύ νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών συχνά φαίνεται από τη διανομή, η κεταμίνη είναι επίσης ένα νομιμοποιημένο θεραπευτικό βοήθημα, όπως η θεραπεία έγχυσης κεταμίνης που έλαβε ο Matthew Perry. Η ιατρική κεταμίνη ξεκίνησε τη δράση της τη δεκαετία του 1960 ως αναισθητικό και φάρμακο για αυτοκτονικές τάσεις. Όπως λέει ο προϊστάμενος ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Yale-New Haven John Krystal, η κεταμίνη προκαλεί "αισθήματα της μη πραγματικότητας, οπτικές και αισθητηριακές παραμορφώσεις, ένα παραμορφωμένο συναίσθημα για το σώμα, προσωρινές ασυνήθιστες σκέψεις και πεποιθήσεις και μια ευφορία ή ένα βουητό." Το Pacific Neuroscience Institute περιγράφει πώς η κεταμίνη δημιουργεί μια «μυστικιστική» εμπειρία που ακολουθείται από μια «αγαλλίαση» και ταχεία βελτίωση των συμπτωμάτων που βασίζονται στη διάθεση.

Ένα τόσο ισχυρό φάρμακο έχει προφανείς κινδύνους, όπως στην περίπτωση που κάποιος έπαιρνε δόση κεταμίνης και κατευθυνόταν σε ένα υδρομασάζ. Εκτός από πιθανές φυσικές παρενέργειες όπως η ηπατική βλάβη, ο FDA λέει ότι οι χρήστες ελεγχόμενης κεταμίνης διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο κατάχρησης. Για ένα άτομο όπως ο Perry με ιστορικό προβλημάτων κατάχρησης ουσιών, ο κίνδυνος μπορεί να ήταν πολύ υψηλός.

Δεδομένων των υψηλών επιπέδων κεταμίνης που βρέθηκαν στο αίμα του Matthew Perry κατά τη διάρκεια της νεκροψίας του, της διάρκειας ζωής των τριών έως τεσσάρων ωρών της κεταμίνης στο σώμα, την προηγούμενη θεραπεία έγχυσης κεταμίνης του Perry ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του, τις δυσκολίες του με την κατάχρηση ουσιών και τη συνεργασία του LAPD με τους επιθεωρητές ταχυδρομείων των ΗΠΑ, μια λογική θεωρία θα μπορούσε να είναι ότι μεταξύ των συνεδριών θεραπείας έγχυσης κεταμίνης, ο Perry λάμβανε κάποια επιπλέον, μη συνταγογραφούμενη κεταμίνη από άγνωστη πηγή που παραδόθηκε μέσω ταχυδρομείου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Τη χρησιμοποίησε και τον έκανε να ηρεμήσει σε σημείο που πνίγηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αληθεύει, τότε το LAPD έχει μια λίστα από κάποιους ανθρώπους για να εντοπίσει. Ακόμα κι αν ο τρόπος θανάτου του Perry ήταν τυχαίος, που σημαίνει ότι ούτε αυτός ήθελε να πεθάνει ούτε κάποιος άλλος να τον σκοτώσει, η κεταμίνη είναι παράνομη εκτός ελεγχόμενων ιατρικών ορίων. Κάποιος έφτιαξε την κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατό του, κάποιος του την πούλησε, ίσως του την έστειλε κ.λπ. Εξ ου και η δήλωση του LAPD ότι θέλει να απαγγείλει κατηγορίες σε «πολλά άτομα» για κάποιο έγκλημα.

Αν και είναι πιθανό ο Perry να είχε πάρει λίγη επιπλέον κεταμίνη από έναν ιατρικό οργανισμό, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορούσε να έχει αποκτήσει παράνομη κεταμίνη. Το ενημερωτικό δελτίο της DEA για την κεταμίνη λέει ότι ορισμένοι άνθρωποι παίρνουν κεταμίνη παράνομα από κτηνιατρικές κλινικές, όπου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται συχνά ως αναισθητικό για ζώα πολλών ειδών: σκύλους, γάτες, πίθηκους, άλογα, ζώα ζωολογικού κήπου και πολλά άλλα. Άρα, πρέπει να περιμένουμε τις αρχές να ολοκληρώσουν την έρευνά τους για να μάθουμε περισσότερα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 διάσημοι που πέθαναν πριν τα 30

Σήμερα

Έσβησαν πολύ νωρίς

3 celebrities που οι γονείς τους δεν τους έδωσαν ούτε ένα δολάριο για βοήθεια

Σήμερα

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Γιατί σε αυτό το Μουσείο κρέμασαν τον Πικάσο στις τουαλέτες;

Σήμερα

Τουλάχιστον 2 πίνακες του φημισμένου Ισπανού καλλιτέχνη να κρέμονται σε μια γυναικεία τουαλέτα.

Ψεκαστήρες, διάδρομοι αέρα και άλλα: Πώς προσαρμόζονται οι ευρωπαϊκές πόλεις στους καύσωνες;

Σήμερα

Πράσινες ταράτσες, διάδρομοι αέρα και ψεκαστηρια σε Μαδρίτη, Φρανκφούρτη και Βιέννη

Πώς η ζέστη μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ενέργειας

Χτες

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη θερμότητα της Γης γίνεται πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ

Οι χώρες που βγάζουν τους μεγαλύτερους πότες

Χτες

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ στον κόσμο

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Χτες

Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Γιατί το να δουλεύεις στη Disney δεν είναι τόσο ευχάριστο όσο νομίζουμε

Προχτές

Αρκετές ενώσεις εργαζομένων έχουν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες και τις αμοιβές, ζητώντας αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Το πιο επικίνδυνο νησί του πλανήτη κι ας μην κατοικεί κανείς εκεί, ούτε άνθρωπος ούτε ζώο

Προχτές

Είναι γεμάτο με σπάνια μικρόβια, εξωτικές και θανατηφόρες ασθένειες

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.