E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι τραγωδίες στη ζωή του Τζακ Νίκολσον

Έζησε και ζει αρκετές άσχημες στιγμές

Οι τραγωδίες στη ζωή του Τζακ Νίκολσον
@wikipedia.org
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Η λιτανεία των βραβείων, η περσόνα του playboy, οι εμβληματικοί χαρακτήρες στη μεγάλη οθόνη, ο θαυμασμός εκατομμυρίων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο είναι μόνο λίγα από εκείνα που ο Τζακ Νίκολσον ενσωματώνει και κάθε πτυχή του δείχνει τι σημαίνει να είσαι αστέρας του κινηματογράφου. Όταν οι κάμερες απομακρύνονται και τα φώτα σβήνουν όμως, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που πέτυχε, παραμένει με τις δικές του τραγωδίες που επηρέασαν τη ζωή του.

Πολλοί ηθοποιοί προτιμούν να κρατούν τις δυσκολίες τους ιδιωτικές, σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το brand name τους και την προσωπικότητα που παρουσιάζουν στον κόσμο. Ο ηθοποιός του "One Flew Over the Cuckoo's Nest", ωστόσο, δεν φοβήθηκε να τραβήξει την κουρτίνα και να επιτρέψει στους άλλους να μπουν και να δουν την αλήθεια για όλα όσα έζησε. Από το πώς ανακάλυψε ότι η αδερφή του ήταν η μητέρα του μέχρι την αβεβαιότητα σχετικά με την ταυτότητα του πραγματικού πατέρα του, επιλέγει να είναι αναζωογονητικά ειλικρινής για τα γεγονότα που συγκλόνισαν τη ζωή του και τις συνέπειες που είχαν μέσα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1937, στο Neptune του Νιου Τζέρσεϊ, ο Τζακ Νίκολσον μεγάλωσε υπό τη φροντίδα του Τζον και της Έθελ Μέι Νίκολσον, αν και ο Τζον φέρεται να απουσίαζε ως επί το πλείστον από το σπίτι. Ο Τζον και η Έθελ Μέι είχαν επίσης δύο κόρες, τη Λορέν και την Τζούν, για τις οποίες ο Νίκολσον πίστευε ότι ήταν οι μεγαλύτερες αδερφές του όσο μεγάλωνε. Αφού πέθανε η Τζούν, ο Νίκολσον έμαθε την αλήθεια για το πώς ήταν πραγματικά η μητέρα του και όχι η αδερφή του. Δεδομένου ότι γεννήθηκε από ανύπαντρη μητέρα τη δεκαετία του 1930, πάρθηκε μια απόφαση μεταξύ του παππού, της γιαγιάς και της μητέρας του Νίκολσον να κρατήσουν το μυστικό και να μην του αποκαλύψουν την πραγματική καταγωγή του.
Ο Νίκολσον ανακάλυψε τα γεγονότα μόνο αφού ένας δημοσιογράφος ερεύνησε τη ζωή του ηθοποιού και αποκάλυψε τη λεπτομέρεια. «Γύριζα το «The Fortune» και κάποιος με κάλεσε στο τηλέφωνο, νομίζω ότι το ανακάλυψε το ερευνητικό ρεπορτάζ για το εξώφυλλο του Time που έκαναν σε μένα», είπε. «Τελικά, πήρα επίσημη επαλήθευση από τη Λορέν. Έμεινα έκπληκτος».

Ο Νίκολσον εξήγησε πώς αυτός και η Τζουν τα πήγαιναν πάντα καλά, και μάλιστα περνούσε τα καλοκαίρια στο σπίτι της στο Στόνι Μπρουκ του Λονγκ Άιλαντ, που μοιραζόταν με τον σύζυγό της. Ωστόσο, δεν τον αγανακτεί που του έκρυψε την αλήθεια, αφού πιστεύει ότι έκανε μια δύσκολη επιλογή. «Το μόνο μου συναίσθημα είναι η ευγνωμοσύνη, κυριολεκτικά, για τη ζωή μου», είπε ο Νίκολσον στο Rolling Stone.

Αφού ανακάλυψε ότι η αδερφή του ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του, ένα άλλο μυστήριο παρέμενε: Ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του; Η ιστορία λέει ότι η Τζούν έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 16 ετών για να ακολουθήσει μια καριέρα ως ηθοποιός στη Νέα Υόρκη. Λίγο καιρό αφότου εξασφάλισε μια παράσταση ως χορεύτρια στο Earl Carroll, έμεινε έγκυος και επέστρεψε στο σπίτι για να κάνει το μωρό. Υπήρχαν φήμες ότι ο μάνατζερ της Τζουν, Έντι Κινγκ, ήταν ο πατέρας του Νίκολσον, ενώ ο Ντόναλντ Φουρσίλο-Ρόουζ ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν ο μπαμπάς. Ωστόσο, ο Νίκολσον είπε ότι μόνο η Τζουν και η γιαγιά του Έθελ Μέι γνώριζαν την αλήθεια και δεν του την αποκάλυψαν ποτέ πριν πεθάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον Νίκολσον, η ταυτότητα του πατέρα του δεν είχε σημασία σε εκείνο το σημείο της ζωής του. Μάλιστα, θεωρούσε ότι ο σύζυγος της αδελφής του Λορέν, Τζορτζ «Σόρτι» Σμιθ, ήταν πατρική φιγούρα για εκείνον όταν μεγάλωνε. «Είχα τον Σόρτι», είπε στο Rolling Stone. «Αυτός, πίστεψέ με, είναι τόσο καλός πατέρας. Μπορώ να είμαι τόσο σκληρός με την οικογένεια ή τους φίλους μου όσο κανένας, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να με εντυπωσιάζει τόσο πολύ όσο ο Σόρτι».

Παρά τα Όσκαρ και τους αξέχαστους ρόλους σε κλασικά κινηματογραφικά έργα όπως το "Chinatown", το "The Shining" και το "As Good As It Gets", αυτό που έκανε ο Τζακ Νίκολσον πριν γίνει διάσημος ηθοποιός μπορεί να εκπλήξει πολλούς θαυμαστές του. Από το γυμνάσιο, έλαβε την ευκαιρία να εργαστεί στο τμήμα κινουμένων σχεδίων της MGM. Ωστόσο, ποτέ δεν αφοσιώθηκε πλήρως σε μια καριέρα στα κινούμενα σχέδια επειδή ήθελε να γίνει ηθοποιός. Προσπάθησε να διατηρήσει αυτή τη δουλειά ενώ ακολουθούσε και την υποκριτική. Όμως το τμήμα κινουμένων σχεδίων έκλεισε και τον άφησε χωρίς την ασφάλεια μιας δουλειάς.

Ο Νίκολσον εξήγησε στο Film Comment πώς έκανε μια παράσταση και μετά θα έμενε χωρίς δουλειά για ένα χρόνο. «Έπιανα δυο-τρεις δουλειές το χρόνο, κυρίως με τον Ρότζερ Κόρμαν, σε μία ή δύο τηλεοπτικές εκπομπές», είπε. «Το πρόβλημά μου εκείνες τις μέρες ήταν ότι δεν έπαιρνα πολλές συνεντεύξεις για δουλειά. Πάντα έπαιρνα ένα πολύ καλό ποσοστό από τις δουλειές, αλλά οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας ανάγκη να τα βγάλει πέρα, ο Νίκολσον πρόσθεσε και το γράψιμο στο ρεπερτόριό του και άρχισε να σκέφτεται να σκηνοθετήσει. Η τύχη του άλλαξε για πάντα όταν το «Easy Rider» του Ντένις Χόπερ τον μετέτρεψε σε αστέρι μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, αυτό συνέβη όταν ο Νίκολσον ήταν 32 ετών.

Υπάρχουν πολλές οδυνηρές ιστορίες διασημοτήτων που παραλίγο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν και ο Τζακ Νίκολσον δεν ήταν ένα από αυτά τα άτομα, το τραγικό γεγονός τον επηρέασε, όπως ακριβώς συνέβη σε πολλούς Αμερικανούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Όπως εξήγησε στον Irish Independent, παρευρέθηκε σε ένα μνημόσυνο και έρανο που διοργάνωσε ο George Clooney και μίλησε στον Adam Sandler και τον σκηνοθέτη James L. Brooks για την πρόθεσή του να ασχοληθεί με την κωμωδία και πώς να το κάνει καλύτερα. Ο Νίκολσον είχε συνεργαστεί με τον Μπρουκς στο «As Good as It Gets» του 1997, ενώ αργότερα θα πρωταγωνιστούσε με τον Σάντλερ στο «Anger Management» του 2003.

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην Total Film, ο Νίκολσον επέκτεινε το σκεπτικό του γιατί ένιωθε ότι ήταν η σωστή επιλογή καριέρας εκείνη την εποχή. «Ο τρόπος που αντέδρασα στην 11η Σεπτεμβρίου ήταν ότι αποφάσισα ότι δεν ήθελα να κάνω ταινίες θλιβερές ταινίες», είπε. «Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να περνάω τη ζωή μου καταθλιπτικά ή να κάνω τον κόσμο να πάει σπίτι του άρρωστος, γι' αυτό αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την κωμωδία για λίγο και να τη μελετήσω. Δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό. Αλλά αυτή ήταν η αντίδρασή μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περσόνα του Τζακ Νίκολσον ως γυναικοκατακτητή τον ακολουθούσε σε όλη του την καριέρα. Για χρόνια, τα πρωτοσέλιδα γέμιζαν με ιστορίες για το τελευταίο ειδύλλιό του, καθώς έγινε γνωστός ως «Jack the Jumper» στον Τύπο. Ωστόσο, στα τελευταία του χρόνια, αυτή η φήμη τον άφησε μόνο, με τη λαχτάρα για κάποιον να περάσει το λυκόφως της ζωής του μαζί του, όπως αποκάλυψε στη Daily Mail το 2011. «Θα μου άρεσε πολύ ένα τελευταίο ρομάντζο», είπε. «Αλλά δεν είμαι πολύ ρεαλιστής για το ότι θα συμβεί. Αυτό που δεν μπορώ να αρνηθώ είναι η λαχτάρα μου».

Ο Νίκολσον πρόσθεσε ότι η προηγούμενη φήμη του ως γυναικάς σήμαινε ότι οι γυναίκες δεν τον πίστευαν πλέον ούτε εμπιστεύονταν τις προθέσεις του, ανεξάρτητα από το τι έλεγε ή έκανε. Επιπλέον, μια πηγή κοντά στον Νίκολσον εξέφρασε στο Closer Weekly, ότι ο ηθοποιός «φοβάται να πεθάνει μόνος».

Ανεξάρτητα από το πώς έχει παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης, η πρώην σύζυγός του Sandra Knight, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1962 έως το 1968, είπε ότι το δημόσιο πρόσωπο που βλέπει ο κόσμος δεν είναι αυτό που πραγματικά είναι ως άτομο. Τον επαίνεσε ως καλό πατέρα καθώς και ως έναν ευγενικό άνθρωπο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κινηματογραφικά ρομάντζα με φόντο καλοκαίρι και θάλασσα

Πριν 10 ώρες

Δες τις απόψε εάν ξέμεινες στην πόλη!

Ποια θρυλική σειρά επιστρέφει στην TV μετά από 34 χρόνια

Πριν 3 μέρες

Σπαρταριστές ατάκες, ανεπανάληπτες ερμηνείες, στιγμές γεμάτες νοσταλγία

Οι πιο καθηλωτικές σειρές με ανατροπές που μας άφησαν άφωνους

Πριν 5 μέρες

Οι σπουδαιότερες ανατροπές σε σειρές που αγαπήσαμε

HΑΝ NΑΗ: Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Παλιές σειρές για να δεις τα μεσημέρια του καλοκαιριού με ανεμιστήρα και παγωμένο καρπούζι

Πριν 1 εβδομάδα

Ελληνικές σειρές που αγαπάμε να ξαναβλέπουμε, κυρίως το καλοκαίρι

Coldplay: Περίπου 2.000 άνθρωποι στο Ηρώδειο για το γύρισμα του videoclip

Πριν 3 εβδομάδες

Για το τραγούδι «All my Love»

Coldplay: Καλούν το αθηναϊκό κοινό να συμμετάσχει στο βιντεοκλίπ που θα γυρίσουν στο Ηρώδειο

Πριν 3 εβδομάδες

Είστε καλεσμένοι να εμφανιστείτε στο μουσικό μας βίντεο σήμερα 10 Ιουνίου, γράφουν στο Instagram και δίνουν οδηγίες στον κόσμο, για το τι να φορέσει

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.