E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αθηνά Ωνάση: Οι δύο άντρες που καθόρισαν τη ζωή της

Zωή σαν μυθιστόρημα

Αθηνά Ωνάση: Οι δύο άντρες που καθόρισαν τη ζωή της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

H Αθηνά Ωνάση χωρίς ποτέ να το θέλησε, χωρίς να το επιδίωξε, ήταν πάντα στο μάτι του κυκλώνα. Οι δύο άντρες που καθόρισαν τη ζωή της, ο πατέρας και ο πρώην σύζυγός της, έπαιξαν τεράστιο ρόλο στις επιλογές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αθηνά γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1985 και είναι η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και μοναδική κληρονόμος της κόρης του Αριστοτέλη, Χριστίνας Ωνάση, που κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του.

Γεννημένη στο προάστιο του Παρισιού, Neuilly-sur-Seine, η Αθηνά είναι το μοναδικό παιδί της Χριστίνας Ωνάση (1950-1988) από τον τέταρτο σύζυγό της Τιερί Ρουσέλ.

Η γιαγιά της, από την οποία πήρε το όνομά της, πέθανε σε ηλικία 45 ετών, ο θείος της Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε φρικτό αεροπορικό δυστύχημα στα 24, και ένα χρόνο μετά πέθανε ο παππούς της, ο Αριστοτέλης, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την απώλεια του γιου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο άντρες που καθόρισαν τη ζωή της, ο Ρουσέλ και ο Αλβάρο

Φαίνεται πως η Αθηνά επηρεάστηκε βαθιά από δύο ρόλους της, αυτού της κόρης και αυτού της συζύγου. Προσπάθησε να ξεφύγει από τον καταπιεστικό πατέρα της και σχεδόν γαντζώθηκε από τον αγαπημένο της. Η ζωή της είναι σαν να χωρίζεται σε δύο περιόδους, μέχρι τα 17 της χρόνια πάλευε έτσι ώστε να διαχειριστεί τη σχέση της με τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ και έπειτα πάλευε για τη σχέση της με τον Αλβάρο Νέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον θάνατο της μητέρας της, όταν ήταν μόλις 3 ετών, μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν. 

Παρακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λοζάννη και ολοκλήρωσε το Μπακαλορεά το καλοκαίρι του 2003. Η Αθηνά με τον πατέρα της είχαν δύσκολη σχέση. Εκείνος καταπιεστικός και σκληρός, εκείνη εύθραυστη και φοβισμένη. Όταν ο Ρουσέλ ήρθε στο Σκορπιό και τα φώτα στράφηκαν πάνω στην Αθηνά, εκείνη φοβήθηκε πολύ, ενώ ένιωθε τρομερά καταπιεσμένη από την ύπαρξη των bodyguard σε κάθε της βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 17 της χρόνια αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά της και από την Ελβετία μετακόμισε στις Βρυξέλλες, και γράφτηκε στη σχολή Νέλσον Πεσόα παίρνοντας από τον πατέρα της 10.000 ευρώ το μήνα.

Η Χριστίνα Ωνάση δεν είχε ποτέ εμπιστοσύνη στον Τιερί Ρουσέλ, κάτι το οποίο οδήγησε την οικογένεια να οργανώσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο για να ελέγξει τα χρήματα της οικογένειας μέχρι την ενηλικίωση της Αθηνάς.

Το 1999, στην ηλικία των 13 ετών, σε δικαστικά έγγραφα αναφέρεται πως η Αθηνά  αισθάνθηκε "μεγάλη αποστροφή προς οτιδήποτε ελληνικό", παρόλο που η μητέρα της ήταν Ελληνίδα. Σε μία από τις λίγες δημόσιες συνεντεύξεις, που δημοσιεύθηκε στο ιταλικό περιοδικό Oggi, η Αθηνά δήλωσε ότι όλα τα προβλήματά της αρχίζουν και τελειώνουν στο επίθετό της. Ομοίως, η μητριά της ανέφερε σε συνέντευξή της, πως η Αθηνά της είχε πει πως, "αν μπορούσε να κάψει όλα τα χρήματα του Ωνάση, θα το έκανε".

Θέλει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να το καταφέρνει, αφού, παρά τη σιωπή της, το όνομά της κάνει από μόνο του θόρυβο. 

Η Αθηνά ερωτεύτηκε στα 17 της χρόνια τον Αλβάρο Νέτο ντε Μιράντα (ή αλλιώς Ντόντα) τον οποίο παντρεύτηκε. Τότε εκείνος ήταν παντρεμένος με παιδί, κάτι που δεν την πτόησε. Όταν χώρισε για να παντρευτεί την Αθηνά, η πρώην σύζυγος του, Σιμπέλ έδωσε πάμπολλες συνεντεύξεις λέγοντας πως ουσιαστικά, αυτό που δένει τον Ντόντα με την Αθηνά είναι τα χρήματα και πως εκείνος της είχε εκμυστηρευτεί πως η Αθηνά "ήταν παχουλή". Δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, όμως λίγο καιρό μετά, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα τα οποία έγραφαν πως η Αθηνά εθεάθη σε κλινική για λιποαναρρόφηση. Δεν θα ήταν απίθανο, καθώς όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι έχουν πει πολλές φορές πως έκανε ό,τι ήθελε ο Ντόντα, τον ακολουθούσε σαν υπνωτισμένη.

Άλλωστε, ένα ακόμη γεγονός που δείχνει πως η Αθηνά όντως επηρεαζόταν βαθιά από τον Αλβάρο είναι και το εξής: O ίδιος την έπεισε και ανανέωσε το ελληνικό της διαβατήριο ενώ στις συμμετοχές της στους αγώνες ιππασίας κατέβαινε εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ζούσαν στο Σάο Πάολο, στην πατρίδα του Ντόντα, τη Βραζιλία.

Ο γάμος τους έγινε στις 3 Δεκεμβρίου του 2005 στο ίδρυμα Maria Luisa & Oscar Americano Foundation έχοντας 700 καλεσμένους, αλλά όχι τον πατέρα της, τη μητριά της και δύο από τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της αφού μόνο η αδερφή της, Σαντρίν ήταν καλεσμένη. 

Πριν από τον γάμο της τον Δεκέμβριο του 2005, η νομική της ονομασία ήταν η Αθηνά Ρουσέλ. Ωστόσο, όταν παντρεύτηκε τον Αλβάρο, πήρε το όνομα "Αθηνά ντε Μιράντα" και λίγο αργότερα νόμιμα πρόσθεσε το όνομα του Ωνάση. Στις ιππικές εκδηλώσεις, συνήθως αναφερόταν ως "Αθηνά Ωνάση ντε Μιράντα".

Το 2011 η πρώην σύζυγος του Ντόντα και μητέρα του παιδιού του, αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού της στο Σάο Πάολο. Στο σημείωμα που άφησε ανέφερε και την Αθηνά λέγοντας πως "την λυπάται γιατί δε θα γνωρίσει από τον Αλβάρο ποτέ την αληθινή αγάπη". Έτσι η Αθηνά έγινε μητριά του παιδιού του Αλβάρο αλλά και του δεύτερου παιδιού της Σιμπέλ που έκανε με άλλον άντρα.

To 2016 ο γάμος τους έφτασε στο τέλος του, ενώ άρχισε μια τεράστια δικαστική διαμάχη που πριν 2 μέρες ολοκληρώθηκε με την Αθηνά να δικαιώνεται. Ο Ντόντα διατηρούσε επί 8,5 από τα 11 χρόνια του έγγαμου βίου του με την Αθηνά παράλληλη σχέση με ένα call girl από το Βέλγιο.

Σαν χαρακτήρας, η Αθηνά λέγεται πως είναι χαμηλών τόνων, σκληρή και αμετακίνητη στις θέσεις της

Ο Αλβάρο ζητούσε 11 εκατομμύρια σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο και μηνιαία διατροφή 350.000 ευρώ, καθώς επίσης και άλογα και σπίτια που είχαν αποκτηθεί όσα χρόνια ήταν παντρεμένος με την Αθηνά με συνολική αξία 400.000.000 δολάρια. Ωστόσο τα χρήματα που θα πάρει τελικά είναι πολύ λιγότερα.

Σαν χαρακτήρας, η Αθηνά λέγεται πως είναι χαμηλών τόνων, σκληρή και αμετακίνητη στις θέσεις της. Δεν έχει φιλανθρωπικές τάσεις και δεν συγκινείται εύκολα. Ένας κλειστός χαρακτήρας, χωρίς φιλίες, απομακρυσμένη από την οικογένειά της. Δεν είναι εύκολο, είναι μάλιστα σχεδόν ακατόρθωτο, να βρείτε ντοκουμέντο στο οποίο ακούτε τη φωνή της. Θέλει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να το καταφέρνει, αφού, παρά τη σιωπή της, το όνομά της κάνει από μόνο του θόρυβο. Βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, χωρίς να το θέλησε, αλλά αναπόφευκτα, αφού έχει στα χέρια της τη μεγάλη αυτή περιουσία. Η προσωπική της ζωή δεν την βοήθησε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους, εφόσον και ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύτηκε αποδείχτηκε πως την εξαπατούσε.

Πλέον μακριά του, οι επιλογές της είναι πάλι ανοιχτές, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς πώς θα κινηθεί η μεγάλη κληρονόμος, το κορίτσι που φοβάται τη δημοσιότητα και τους ανθρώπους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 3 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 3 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 3 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.