E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Μελβούρνη

Οι είδηση κυκλοφόρησε από το πρακτορείο Amaq

Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Μελβούρνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2018 | 14:47

Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσω του προπαγανδιστικού όργανου του, του πρακτορείου Amaq, το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο της Μελβούρνης.

Παρότι αρχικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βικτώριας είχε πει ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία, σε δεύτερη συνέντευξη Τύπου οι Αρχές έκαναν λόγο για ξεκάθαρη «τρομοκρατική επίθεση» και έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον δράστη.

Πρόκειται για άνδρα σομαλικής καταγωγής, «γνωστό» στις υπηρεσίες πληροφοριών και με «οικογενειακούς δεσμούς για τους οποίους γνωρίζει καλά η αστυνομία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, δείχνει να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Πιστεύουμε ότι έχουν ταυτοποιήσει τον δράση και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόκειται για άτομο γνωστό στην αστυνομία, κυρίως μέσω των συγγενών του που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά καιρούς. Το όνομά του ήταν γνωστό τόσο στην Αστυνομία της Βικτώριας όσο και στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταξίαρχος Γκράχαμ Άστον.

Όπως διευκρίνισε, άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη είναι γνωστά στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το όνομά τους έχει εμφανιστεί σε πολλές έρευνες. Και ο ίδιος όμως είχε ποινικό μητρώο, αφού είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μικροκλοπές και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, που νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού είχε τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών στο στήθος κατά την σύλληψή του, πέθανε πριν από λίγη ώρα, πρόσθεσε ο Άστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των δύο θυμάτων του άνδρα που επιβίωσαν της επίθεσης, είπε ότι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι ένα τρίτο άτομο πέθανε ακαριαία κατά την επίθεση. Τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, πρόσθεσε ο Ταξίαρχος.

Όπως αποκάλυψε, ο δράστης είχε φιάλες εύφλεκτου αερίου στο αμάξι του, το οποίο προφανώς σκόπευε να μετατρέψει σε βόμβα, σκοτώνοντας περισσότερα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταξίαρχος Άστον διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media και αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) πριν αρχίσει να μαχαιρώνει περαστικούς.

Επίσης είπε ότι, παρότι το άτομο που σκοτώθηκε ακαριαία έφερε τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό, δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι ο δράστης προσπάθησε να το αποκεφαλίσει, όπως συνηθίζεται από τζιχαντιστές τρομοκράτες σε αυτού του είδους τις επιθέσεις.

Αυστραλός πρωθυπουργός: Πράξη δειλίας και μοχθηρίας η τρομοκρατική επίθεση

Πράξη δειλίας και μοχθηρίας χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη, σε ανάρτησή του στα social media, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Στο μήνυμά του, καταδίκασε τις δολοφονικές ενέργειες του δράστη που στοίχισαν τη ζωή σε έναν αθώο Αυστραλό και εξήρε το θάρρος των αστυνομικών και των πολιτών που συνέβαλαν στην σύλληψη του τρομοκράτη.

Δεν υπάρχει πλέον απειλή όμως η έρευνα συνεχίζεται, επισήμανε στο μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Οι Αυστραλοί δεν πρόκειται να εκφοβιστούν ποτέ από αυτού του είδους τις αποτρόπαιες ενέργειες. Θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας όπως πριν και να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που απεχθάνονται οι τρομοκράτες», καταλήγει ο Μόρισον.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.