E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς το bullying οδήγησε την 15χρονη κόρη μου στην απόπειρα αυτοκτονίας

Μια παρέα τεσσάρων αγοριών βασάνιζαν καθημερινά την νεαρή κοπέλα

Συγκλονιστική μαρτυρία: Πώς το bullying οδήγησε την 15χρονη κόρη μου στην απόπειρα αυτοκτονίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/10/2018 | 08:28

Πριν τρία χρόνια, η κόρη της Σταυρούλας που ήταν 15 ετών και πήγαινε στην πρώτη λυκείου δέχθηκε άγριο bullying από τους συμμαθητές της. Συγκεκριμένα, την πείραζαν με αισχρόλογα και σεξουαλικά υπονοούμενα. Στη συνέχεια την έριξαν από τη σκάλα του σχολείου με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει κάταγμα στο χέρι. Ήταν φορές που της πετούσαν πέτρες, άλλες φορές της είχαν πετάξει λουκέτο πάνω της και την είχαν τραυματίσει. Αυτή η συμμορία των παιδιών, σύμφωνα με τη μητέρα της κοπέλας, είχε ως σκοπό να κάνουν την κόρη της να συνάψει σeξουαλική σχέση με έναν από αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοπέλα αρνήθηκε και έτσι εκείνοι αποφάσισαν να της κάνουν bullying για να φοβηθεί και να υποκύψει. Ήταν τέσσερα αγόρια, συμμαθητές της και στην ουσία ο ένας ήταν ο «εγκέφαλος» που έλεγε στους φίλους του, πώς να της ασκήσουν bullying χωρίς να φαίνεται ο ίδιος.

Το παιδί ξεκίνησε να μην τρώει, να έχει νεύρα και στη συνέχεια άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά από το άγχος της. Η κόρη έλεγε στην μητέρα ότι έχει κάποια μικροθέματα στο σχολείο με τα παιδιά αλλά η Σταυρούλα δεν έδινε πολύ σημασία, της έλεγε "παιδιά είναι" και να μη δίνει σημασία.

«Η κόρη μου ερχόταν με νεύρα στο σπίτι, δεν έτρωγε γιατί της είπαν ότι είναι παχιά και ήθελε να αδυνατίσει και άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά. Φοβόταν η κόρη μου να μου αποκαλύψει αυτά που περνούσε από τους συμμαθητές της. Φοβόταν πως αν μου τα έλεγε όλα, εγώ θα πήγαινα στο σχολείο, θα έκανα φασαρία, θα το μάθαιναν τα παιδιά και θα γινόντουσαν χειρότερα τα πράγματα» λέει η Σταυρούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάτι παθολογικό αυτό που έχει. Έτσι, λοιπόν την πήγα στον παιδίατρο για να της κάνει εξετάσεις. Ο παιδίατρος βρήκε τις εξετάσεις της κόρης μου, καθαρές και με συμβούλευσε ότι μάλλον το παιδί έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και της πέφτουν τα μαλλιά» προσθέτει η Σταυρούλα.

Στη συνέχεια, η Σταυρούλα είχε πάει και στη διευθύντρια του σχολείου, την είχε ενημερώσει ότι το παιδί έχει άγχος, ότι έχει κάποια μικροθέματα με κάποια παιδιά αλλά κι η διευθύντρια την καθησύχαζε.

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν το παιδί της επιχείρησε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις τουαλέτες του σχολείου. Δυο μέρες πριν, την είχαν σπρώξει από τη σκάλα του σχολείου με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι της και να κυκλοφορεί με γύψο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μπορούσε το bullying που της ασκούσαν και πήρε την απόφαση να κλειδωθεί στις τουαλέτες του σχολείου για να βάλει τέλος στη ζωή της. Ανέβηκε πάνω σε ένα κουβά και με τον επίδεσμο που κρατούσε το γύψο στο χέρι της αποπειράθηκε να κρεμαστεί. Στη συνέχεια, το παιδί φοβήθηκε, μετάνιωσε, φώναζε για να βγει από την τουαλέτα γιατί δεν είχε χερούλι από μέσα η πόρτα και χτυπούσε και φώναζε. Είχε μετανιώσει, ήθελε να βγει και δεν μπορούσε.

«Εκείνη την ημέρα είχα πάει να πάρω την κόρη μου από το σχολείο και έβλεπα ότι αργούσε να βγει το παιδί. Με είδε η καθαρίστρια του σχολείου και μου είπε ότι η κόρη μου επιχείρησε να αυτοκτονήσει και είναι με τους δασκάλους. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς. Τότε μπήκα μόνη μου μέσα στο σχολείο και είδα την κόρη μου σε χάλια κατάσταση και να είναι δυο καθηγητές πάνω από το κεφάλι της και να της μιλούν» λέει η Σταυρούλα η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑLPHA.

Την ίδια μέρα η Σταυρούλα πήγε την κόρη της σε ψυχολόγο για να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει με το παιδί της. Η ψυχολόγος της είπε ότι το παιδί υπέστη bullying από συμμαθητές του στο σχολείο. Τότε η Σταυρούλα άκουσε για πρώτη φορά τη λέξη bullying και κατάλαβε τη σημασία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το bullying στη ζωή ενός παιδιού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 10 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 10 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 10 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

ΟΗΕ: Παγκόσμια τραγωδία στη σπατάλη τροφίμων – Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα

Χτες

Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 60% αυτής της σπατάλης

Αργία τραπεζών για το Καθολικό Πάσχα: Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Χτες

Πότε θα εμφανιστούν οι πληρωμές που θα γίνουν από αύριο το απόγευμα μέχρι τις 2 Απριλίου

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.