E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως

Τρεις ημέρες κείτονταν νεκρές οι τρεις μετανάστριες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Tριπλό έγκλημα στον Έβρο: Η νεκροτομή και ένα κινητό θα ρίξουν περισσότερο φως
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2018 | 08:03

Δολοφονήθηκαν από συγγενή για ηθικούς λόγους οι τρεις γυναίκες ή εκτελέσθηκαν «για παραδειγματισμό» για θρησκευτικούς λόγους; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τριπλή δολοφονία γυναικών συγκλονίζει τον Έβρο από χθες, με τον ιατροδικαστή και τους αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στις έρευνες, να προσπαθούν να συμπληρώσουν τα κομμάτια της φρικιαστικής υπόθεσης. Τρεις γυναίκες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες με φονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος. Το μαχαίρι του εγκλήματος, που βρέθηκε στο σημείο, είναι στρατιωτικού τύπου.

Πρόκειται για ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει η ελπίδα ότι θα φωτίσει το μυστήριο. Ένα κινητό που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις νεκρές κοπέλες έχει σταλεί για εξέταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος», το τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα από τη σορό της μεγαλύτερης εκ των τριών. Μάλιστα, ήταν ακόμα σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες έγιναν 3-5 μέρες προτού βρεθούν τα πτώματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, και φαίνεται ως το πιο πιθανό, είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.

Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διένεξη. Εάν επιβεβαιωθεί από την εξέταση DNA η συγγενική σχέση των γυναικών μεταξύ τους, εξετάζεται ο δράστης να προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον και να προηγήθηκε διένεξη που αφορούσε λόγους ήθους, όπως έλεγαν αστυνομικοί στα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με οργανωμένη εκτέλεση για θρησκευτικούς λόγους, που θεωρείται το πιο απίθανο είναι όμως και το πιο τρομακτικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προηγήθηκε καταδίωξη και οι γυναίκες να εκτελέστηκαν και από ξένους στρατιωτικούς που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες.

Απαντήσεις θα αρχίσουν να δίδονται όταν γίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις για να βρεθούν άλλα στοιχεία που συνδέονται με τρίτα πρόσωπα. Το αστυνομικό έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί ούτε η ακριβής καταγωγή των θυμάτων. Ο ιατροδικαστής μίλησε για μετανάστριες, που μπορεί να προέρχονται από μία ευρεία περιοχή που περιλαμβάνει τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Πάντως στην έκθεση γίνεται λόγος για "Ασιάτισσες". Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή και να εξεταστούν αναλυτικότερα τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.