E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια

Ενισχύοναι οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/8/2018 | 17:13

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Μεσαπίων, στην Εύβοια, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοντοδεσπότι καίει ανεξέλεγκτα το παρθένο δάσος της περιοχής ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλάζουν διαρκώς την κατεύθυνση της φωτιάς και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια είναι διπλό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καθώς το ένα μέτωπο καίει κοντά στο Κοντοδεσπότι που εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα ενώ ένα δεύτερο μέτωπο κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά.

Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια. Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών ενώ όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδαίτερα ισχυροί και σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το eviazoom.gr για την εκκένωση του οικισμού στο Κοντοδεσπότι και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής για τη διακοπή της κυκλοφορίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φωτιά λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα περικύκλωσε το Κοντοδεσπότι και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχή κάηκε ένα σπίτι.

Στην περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί: 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 5 Ελικόπτερα, 6 Αερσκάφη και 2 πεζεντελ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στις 5.00 μ.μ. στην ΕΡΤ είπε ότι οι 300 κάτοικοι του οικισμού έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το Κοντοδεσπότι.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημείωσε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Στις 6.00 το απόγευμα η φωτιά βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά από τον Οικισμό του Σταυρού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο είπε ο Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έχει εκκενωθεί επίσης η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Επίσης, τοπικά ΜΜΕ στην Εύβοια αναφέρουν ότι η φωτιά που πλέον έχει ένα μέτωπο δύο χιλιομέτρων και ότι οι καπνοί βρίσκονται πάνω από την πόλη της Χαλκίδας!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κοντά στο Κοντοδεσπότι, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων υπάρχει πτηνοτροφική μονάδα που έχει δεξαμενές προπανίου για τις οποίες ενημερώθηκε η Πυροσβεστική.



Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π και 2 PZL.

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 28
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.