E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο διάσημος κωμικός Will Ferell

Μια «φάτσα» που δεν περνά απαρατήρητη

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο διάσημος κωμικός Will Ferell
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους κωμικούς του Hollywood παγκοσμίως. Ο Will Ferell εκτός από ένα φυσικό κωμικό ταλέντο, έχει και μια «φάτσα» που δεν ξεχνιέται εύκολα και σε προδιαθέτει να γελάσεις. Αν και έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες που δεν ήταν καθόλου κωμικές. Και μάλιστα με επιτυχία...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1967 στο Irvine της Καλιφόρνια. Τα αδέρφια του μεγάλωσαν και έγιναν ο ένας μουσικός και ο άλλος δάσκαλος. Ο ίδιος δεν ήταν πάντα αυτός που έχουμε γνωρίσει. Δηλαδή ένας άνθρωπος π[ου σε κάνει να γελάς ασταμάτητα. Στο σχολείο ήταν εξαιρετικά ήσυχός και πολύ μελετηρός. Δεν είχε έφεση στις τέχνες και είχε προτιμήσει να παίζει American Football, ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και στο σπίτι του υπήρξε ήσυχος, με την γειτονιά να έχει να το λέει.

Επέλεξε το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην αθλητική δημοσιογραφία το 1989. Μετά από την αποφοίτησή του, δούλεψε για λίγο στο NBC, όχι ως ηθοποιός αλλά ως στέλεχος των αθλητικών ειδήσεων. H σκέψη να γίνει κωμικός του ήρθε τυχαία, όταν είπε ένα απροετοίμαστο αστείο στο αέρα, με το κοινό να σκάει στα γέλια.

Επέστρεψε αμέσως στο σπίτι των γονιών του και ξεκίνησε τα μαθήματα υποκριτικής με απώτερο σκοπό να γίνει κωμικός. Λίγο αργότερα, έγινε μόνιμο μέλος ενός γνωστού γκρουπ αυτοσχεδιασμού του Λος Άντζελες, τους Groundlings. Οι μιμήσεις του ξεχώρισαν και του χάρισαν τους πρώτους του ρόλους στην τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και αφού ακόμα εμφανιζόταν με τους Groundlings, κέρδισε την προσοχή του θρυλικού Saturday Night Live. Πέρασε οντισιόν, και οι υπέυθυνοι τον φώναξαν για δεύτερη. Οι μιμήσεις του για μια ακόμα φορά του έδωσαν ρόλο στο SNΛ, μαζί με 13 νέους κωμικούς, σε μια εποχή ανανέωσης του show.

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Ferell έγινε ένα από τα συνώνυμα της αναγέννησης της θρυλικής κωμικής εκπομπής. Από το 1998 και έπειτα, οι προτάσεις για ταινίες έπεφταν βροχή. Οι παραγωγοί του SNL ήθελαν να τον κρατήσουν απεγνωσμένα. Το 2001, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Zoolander» και αποδέχθηκε την πρόταση του SNL για ετήσιο μισθό 350.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη χρονιά, αποφάσισε να εγκαταλείψει το show. To 2003 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Old School», η οποία του χάρισε παγκόσμια αναγνώριση, ενώ την επόμενη χρονιά είχε τεράστια επιτυχία με την ταινία «Elf». Την ίδια χρονιά καθιερώθηκε ως κωμικός με την ταινία «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy». Τα μίντια τον ενέταξαν στην κωμική παρέα «Frat Pack» που αποτελούνταν επίσης από τους Jack Black, Ben Stiller, Vince Vaughn, Steve Carell και τους Owen και Luke Wilson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επόμενες τρεις ταινίες του ήταν όμως αποτυχίες. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μαζί με τους σεναριογράφους Adam McKay και Chris Henchy, δημιούργησαν την διάσημη ιντερνετική πλατφόρμα «Funny or Die». Χωρίς άγχος επέστρεψε στις ταινίες όπου είτε δανείζοντας την φωνή του σε ταινίες animation, είτε παίζοντας σε μη κωμωδίες, όπως το «Stranger than Fiction» και το «Everything Must Go», κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Ακολουθήσαν πολλές ακόμα ταινίες, κυρίως κωμωδίες, με πιο αξιοσημείωτα τα sequel των Anchorman και Zoolander. Από το 2000, είναι παντρεμένος με την Viveca Paulin, που ασχολείται με δημοπρασίες έργων τέχνης. Το ζευγάρι απόκτησε τρείς γιους.

Αυτή την περίοδο, o Will Ferrell ετοιμάζει την ταινία «Holmes and Watson», μια κωμική ματιά του ήρωα του Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes. Σήμερα κλείνει τα 51 και ελπίζουμε να μείνει ενεργός και να μας χαρίζει γέλιο για πολλά χρόνια ακόμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 6 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 6 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 6 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.