E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

John McAfee: Η παρανοϊκή ζωή του εφευρέτη του ομώνυμου antivirus

Πάμπλουτος, πρώην καταζητούμενος και εμμονικός

John McAfee: Η παρανοϊκή ζωή του εφευρέτη του ομώνυμου antivirus
@cultjer.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O John McAfee είναι μεν γνωστός για το antivirus που φέρει το όνομά του, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια απασχολεί την δημοσιότητα και τις αρχές με την ζωή του, που τείνει προς την παράνοια. Ίδρυσε το 1987 την McAfee Associates και μέχρι το 1994 βρέθηκε στο τιμόνι της. Το antivirus που προγραμμάτισε ήταν το πρώτο εμπορικό antivirus και είχε άμεση επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, πούλησε το μερίδιο του. Η περιουσία του έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο ο McAfee δεν φέρθηκε με σύνεση. Αγόρασε εννέα σπίτια, έναν στόλο από αεροπλάνα και διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα, που κόστιζαν πολλά.

Το 2009, με το ξέσπασμα της κρίσης, οι New York Times έγραψαν πως η περιουσία του McAfee είχε φτάσει μόλις τα 4 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος το αρνήθηκε, ρευστοποίησε την ακίνητη περιουσία του και μετακόμισε τις επιχειρήσεις του σε μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, το Μπελίζ. Μια χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών σε ολόκληρη την ήπειρο.

http://www.wired.co.uk/article/dangerous

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@wired.co.uk

Έστησε ένα εργαστήριο και ισχυριζόταν πως προσπαθούσε να μετατρέψει διάφορα φυτά σε αντιβιοτικά. Απέκτησε το δικό του χαρέμι, το οποίο αποτελούνταν ως επί το πλείστον από πρώην ποpνες, τις οποίες πήρε στο σπίτι – φρούριο που είχε αγοράσει. Όταν κυκλοφορούσε, είχε μια στρατιά από σωματοφύλακες. Οι ντόπιοι πίστευαν πλέον πως ο McAfee είχε πάρει τον έλεγχο της πόλης από τις τοπικές συμμορίες.

https://www.thesun.co.uk/news/6304174/john-mcafee-anti-virus-pioneer-on-run-sec-murder-rape-accusations/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@thesun.co.uk

Το Μάιο του 2012, οι τοπικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του, έχοντας την πληροφορία ότι κατασκευάζει μεθαμφεταμίνες. Δεν ανακάλυψαν τίποτα όμως η εταιρία του έκλεισε. Και τότε άρχισε η εμμονή πως η τοπική κυβέρνηση και το καρτέλ των ναρκωτικών έχουν συνωμοτήσει εναντίον του.

https://www.thesun.co.uk/news/6304174/john-mcafee-anti-virus-pioneer-on-run-sec-murder-rape-accusations/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@thesun.co.uk

Επτά μήνες αργότερα, κατηγορήθηκε για φόνο ενός γείτονα, ο οποίος είχε πρόβλημα με τα επιθετικά σκυλιά του. Ο γείτονας παραπονιόταν πως τα σκυλιά γάβγιζαν σε όποιον περνούσε και ήταν έτοιμα να επιτεθούν. Η αστυνομία θεώρησε ύποπτο τον McAfee, αφού ο τελευταίος πίστευε πως ο γείτονάς του είχε δηλητηριάσει ένα από τα σκυλιά του. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του, είχε εξαφανιστεί.

Κρύφτηκε στην Κεντρική Αμερική και έφτιαξε ένα blog για να καταγράφει τις εμπειρίες του ως φυγάς. Υποστήριζε ότι παρέμενε κρυμμένος επειδή η κυβέρνηση του Μπελίζ τον κυνηγούσε για να τον σκοτώσει. Τον Δεκέμβριο του 2012, συνελήφθη στην Γουατεμάλα. Αφού είχε δυο καρδιακά επεισόδια, που κάποιοι λένε ότι τα υποκρίθηκε, κατάφερε να μην απελαθεί στο Μπελίζ και να φτάσει στο Μαιάμι.

Εκεί γνώρισε την κατά 37 χρόνια μικρότερή του Janice Dyson, μια πρώην ιερόδουλη, την οποία παντρεύτηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2017, κι ενώ έκαναν σeξ, άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν, πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί τους τοίχους και το ταβάνι. Ένας σωματοφύλακας έτρεξε και τον είδε γuμνό, με σφαίρες περασμένες στην μέση του.

Ισχυρίστηκε ξανά πως η κυβέρνηση του Μπελίζ τον κυνηγάει γιατί έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα. «Δεν μπορούν να με σκοτώσουν. Γιατί πρώτα χρειάζεται να με ανακρίνουν, να μου βγάλουν τα δάχτυλα ή κάτι τέτοιο, μέχρι να τους αποκαλύψω που έχω κρύψει τα δεδομένα» είχε πει στο Newsweek. Η κυβέρνηση του Μπελίζ απάντησε, λέγοντας πως δεν έχοει κλαπεί κανένα δεδομένο και πως όλα αυτά είναι κατασκεύασμα ενός «άρρωστου μυαλού».

Σήμερα, ο McAfee, είναι 72 ετών. Φέρεται να μην έχει όση περιουσία είχε κάποτε, έχει κατηγορηθεί για δυο φόνους και έναν βιασμό και για πολλά ακόμα. Η ζωή του τείνει προς την παράνοια, με τον ίδιο να κρύβεται μονίμως αφού πιστεύει πως η κυβέρνηση του Μπελίζ βρίσκεται συνεχώς στο κατόπι του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.