E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από το NBA

Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους

Ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από το NBA
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Σήμερα κλείνει τα 40. Και δεν λέει να το βάλει κάτω. Το συμβόλαιό του στο NBA λήγει τον επόμενο Ιούνιο. Και ίσως πια να μην το ανανεώσει. Κανείς βέβαια δεν ξέρει. Αφού στα 39 του έπαιξε βασικός σε 77 παιχνίδια και είχε 12 πόντους μ.ο. Και κατάφερε να κλείσει 20 χρόνια στο δεύτερο σπίτι του, με την ίδια φανέλα, αυτή των Dallas Mavericks…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Dirk Nowitzki δεν είναι η τυπική περίπτωση ενός ανθρώπου που παίζει μπάσκετ. Είναι 2.13, μπορεί να παίξει μέσα και έξω από την ρακέτα και έχει φαρμακερό σουτ. Ιδιώς το fadeaway του, θα πρέπει να ονομαστεί «Dirk Shot». Μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι ίσως οι μοναδικοί Ευρωπαίοι παίκτες του ΝΒΑ που δεν έπαιξαν ποτέ στην πρώτη κατηγορία της χώρας τους. Από τα 16 μέχρι τα 20, έπαιξε για την ομάδα της πόλης που γεννήθηκε, την DJK Würzburg, στην δεύτερη κατηγορία. Οι κάτοικοι της πόλης και άνθρωποι από τις γύρω περιοχές γέμιζαν το στάδιο των 3.140 θέσεων για να τον απολαύσουν. Γιατί ήταν από τότε απολαυστικός.

Λόγω της σωματοδομής του και της ευχέρειάς του στο σουτ, ο πρώην διεθνής παίκτης της Γερμανίας Holger Geschwindner, του πρότεινε να παίξει με τους καλύτερους του κόσμου. Γιατί, όπως και αποδείχθηκε, ήταν ένας από αυτούς. Δήλωσε συμμετοχή στο Draft του 1998. Οι Milwaukee Bucks τον επέλεξαν στο νούμερο 9. Μετά από μια τριπλή ανταλλαγή κατέληξε στο Dallas, όπου και παρέμεινε από τότε. Από την δεύτερη κιόλας χρονιά, οι κάτοικοι της πόλης του Τέξας είδαν στο πρόσωπό του τον επόμενο ηγέτη της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για 12 συνεχόμενες σεζόν, σκόραρε κατά μέσο όρο περισσότερους από 20 πόντους. Μέχρι που το 2011, οδήγησε τους Dallas στο πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα πρωτάθλημα στο NBA. Το Dallas είχε βρει πλέον τον «θρύλο» του, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών.

Ήταν 13 φορές All-Star και MVP της κανονικής περιόδου το 2007. Όμως εκτός από όλα αυτά κατάφερε και κάτι ακόμα. Κατάφερε να μπει σε ένα πολύ κλειστό club, εκείνο των παικτών που έχουν σκοράρει πάνω από 30.000 πόντους στο NBA. Οι οποίοι είναι μόλις επτά. Μαζί με τον LeBron James, είναι οι μοναδικοί εν ενεργεία παίκτες που το έχουν καταφέρει. Κάποια στιγμή ο LeBron θα τον περάσει, αλλά αυτή την στιγμή είναι 6ος σκόρερ όλων των εποχών στον μαγικό κόσμο. Και φυσικά, ο κορυφαίος Ευρωπαίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την εθνική Γερμανίας μερικές φορές ήταν σαν παίζει μόνος του. Κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο του 2002 και τρία χρόνια αργότερα, πήγε μόνος του την Γερμανία στον τελικό, αλλά έπεσε πάνω στην πολυπρόσωπη τότε «επίσημη αγαπημένη». Κι άλλοι τίτλοι MVP και άλλοι τίτλοι πρώτου σκόρερ. Ο Dirk Nowitzki ήταν πάντα μια «scoring machine», ένας παίκτης ομάδας και ένας πολύ δίκαιος και σωστός άνθρωπος. Είναι ο μοναδικός Γερμανός που λατρεύουν οι Έλληνες. Και μην το υποτιμάτε, είναι κι αυτός ένας σημαντικός τίτλος. Χρόνια πολλά Dirk!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.