E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσιογράφος καταγγέλλει εισβολή συνδικαλιστή της ΕΡΤ σε εκπομπή

Η οργισμένη ανάρτηση της Μαίρης Πολλάλη

Δημοσιογράφος καταγγέλλει εισβολή συνδικαλιστή της ΕΡΤ σε εκπομπή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/6/2018 | 09:44

Για εισβολή του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο πλατό της εκπομπής «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, την οποία παρουσιάζει η Μαίρη Πολλάλη με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, καταγγέλλει μέσα από ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook η δημοσιογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο: «Στο διάλειμμα της σημερινής (σ.σ. χθες) εκπομπής και πριν προλάβει καλά καλά να πέσει το σήμα των διαφημίσεων, εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και μπροστά στην καλεσμένη νομικό Χριστίνα Χαλιλοπούλου, καθώς και στους καλεσμένους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ενώπιον των τεχνικών και δημοσιογράφων της "Πρώτης Είδησης", απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε "ολη την ημέρα" από την εκπομπή στο "μαύρο" της ΕΡΤ, γιατί "έκοψα" -όπως είπε- συνάδελφο όταν μιλούσε για το "μαύρο", κατηγορώντας με προσωπικά για "εμπάθεια" και μάλιστα "πολύ μεγάλη εμπάθεια", φωνάζοντας και απειλώντας με φράσεις, όπως "ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα" (σ.σ. ολοι γνωρίζουν οτι τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν συγκεκριμένους χρόνους στην κάθε ενότητα, τους οποίους οι παρουσιαστές καλούνται να διαχειριστούν).

Η απάντησή μου ήταν ότι με αυτό το θέμα ανοίξαμε την σημερινή εκπομπή και τον χαρακτηρισμό "εμπαθής" εναντίον της ΕΡΤ, που μού απέδωσε, τον παρακαλώ να τον πάρει πίσω. "Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παίρνω τίποτα πίσω", "πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα", "ετοιμάζω χαρτιά για σένα", ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καλφαγιάννη, εν μέσω απειλών και φωνών, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συναδέλφων μου. Αρνείτο, μάλιστα, να αποχωρήσει από το πλατό της εκπομπής και ενώ ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από το να βγούμε και πάλι στον "αέρα", συνέχιζε να μου απευθύνεται προσωπικά με χαρακτηρισμούς, κάνοντας υποδείξεις για το περιεχόμενο της εκπομπής, σε σχέση με το πώς και πόσο θα πρέπει να αναφερθώ στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Όπως έγραψε στη μακροσκελή ανάρτηση περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν:
Στην έναρξη της εκπομπής της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση», σήμερα 11-06-2018, αναφερθήκαμε στην μαύρη επέτειο από το «μαύρο» που έπεσε στη δημόσια τηλεόραση το καλοκαίρι του 2013 και στον πραγματικό, ανιδιοτελή αγώνα των συναδέλφων δημοσιογράφων, εργαζόμενων της ΕΡΤ, για την εργασία τους και τη διασφάλιση της ίδιας της Δημοκρατίας. Το προσωπικό μου σχόλιο ήταν ότι «ήταν μαύρο στη Δημοκρατία» και γι’αυτό μας αφορά όλους και έχουμε υποχρέωση να τιμούμε τους πραγματικούς αγώνες, από αληθινούς εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης και της έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από την «ιερή» συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Αυτό για του λόγου το αληθές και το εν λόγω απόσμασμα μπορεί να δει οποιοσδήποτε το θελήσει στο βίντεο της εκπομπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο διάλειμμα της σημερινής εκπομπής και πριν προλάβει καλά καλά να πέσει το σήμα των διαφημίσεων, εισέβαλε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και μπροστά στην καλεσμένη νομικό Χριστίνα Χαλιλοπούλου, καθώς και στους καλεσμένους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βούλα Κεχαγιά, αλλά και ενώπιον των τεχνικών και δημοσιογράφων της «Πρώτης Είδησης», απαίτησε να μάθει γιατί δεν αναφερόμαστε «ολη την ημέρα» από την εκπομπή στο «μαύρο» της ΕΡΤ, γιατί «έκοψα» -οπως είπε- συναδελφο όταν μιλούσε για το «μαύρο», κατηγορώντας με προσωπικά για «εμπάθεια» και μάλιστα «πολύ μεγάλη εμπάθεια», φωνάζοντας και απειλώντας με φράσεις, όπως «ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα» (σ.σ. ολοι γνωρίζουν οτι τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν συγκεκριμένους χρόνους στην κάθε ενότητα, τους οποίους οι παρουσιαστές καλούνται να διαχειριστούν).

Η απάντησή μου ήταν ότι με αυτό το θέμα ανοίξαμε την σημερινή εκπομπή και τον χαρακτηρισμό «εμπαθής» εναντίον της ΕΡΤ, που μού απέδωσε, τον παρακαλώ να τον πάρει πίσω. «Σε γράφω στα μαύρα μου κατάστοιχα, δεν παιρνω τιποτα πίσω», «πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα», «ετοιμάζω χαρτιά για σένα», ήταν οι απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καλφαγιάννη, εν μέσω απειλών και φωνών, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των συναδέλφων μου. Αρνείτο, μάλιστα, να αποχωρήσει από το πλατώ της εκπομπής και ενώ ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα πριν από το να βγούμε και πάλι στον «αέρα», συνέχιζε να μου απευθύνεται προσωπικά με χαρακτηρισμούς, κάνοντας υποδείξεις για το περιεχόμενο της εκπομπής, σε σχέση με το πώς και πόσο θα πρέπει να αναφερθώ στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν ξέρω αν ο κ. Καλφαγιάννης εκφράζει το σύνολο των συναδέλφων μου στην ΕΡΤ, αν εκφράζει τους αληθινούς αγωνιστές δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, ενάντια στην ανατροπή της φασιστικής και αντιδημοκρατικής απόφασης να κλείσει τον Ιούνη του 2013 η φωνή του πλουραλισμού και της δημοκρατίας και να μείνουν στο δρόμο εκατοντάδες συνάδελφοί μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ξέρω αν έχει, και από πού λαμβάνει, το δικαίωμα να εισβάλει στο πλατό μιας εκπομπής και να ασκεί εκφοβισμό στο χώρο εργασίας τον δικό μου και των συναδέλφων μου.

Δεν ξέρω αν είναι «κράτος», όπως ακουγα να λένε γύρω μου μετά το εν λόγω περιστατικό, αλλά εγώ αρνούμαι να υπακούσω σε αυτό το «κράτος». Το Κράτος είναι ένα, έχει νόμους, κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και σε αυτά «συμμορφώνομαι». Το γλείψιμο και το να κλείνω το στόμα σε απειλές δεν είναι στα προσόντα μου… Γνωρίζω ότι και οι συνάδελφοί μου που τιμούν τη δημοσιογραφία και την αξιοπρέπειά τους, δεν υπακούν σε υποδείξεις και σε απειλές τύπου «θα δεις εσύ πού θα πας», όπως αυτό (επί λέξη) που άκουσα σήμερα.

Η ΕΡΤ όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Και κανένας δεν νομιμοποιείται να απειλεί και να εκφοβίζει δημοσιογράφους. Προσωπικά λογοδοτώ με τη επαγγελματική μου στάση, τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τις αξίες μου, στους πολίτες που μας τιμούν με την επιλογή τους. Δεν υπακούω σε κανένα «συστηματάκι» που εξυπηρετεί προσωπικους ή άλλους σκοπούς. Στην παράσταση εντυπώσεων, που στη συνέχεια γίνεται «κλίμα» και μεταφέρεται σε διαδρόμους με στόχο να σπιλώσει την επαγγελματική αξιοπρέπεια, δεν πληρώνω εισιτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχω υποστηρίξει και θα συνεχίσω να υποστηρίζω, όσο «μπούλινγκ» κι αν δεχθώ, τον αγώνα των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της πολυφωνίας, που όλοι οι συνάδελφοί μου, από κάθε πόστο της δημόσιας τηλεόρασης, υπηρετούν χωρίς να διεκδικούν το στέμμα της επανάστασης. Το έχω ξαναπεί, και δεν θα βρεθεί ΕΝΑΣ να με διαψεύσει, ότι το τηλέφωνό μου δεν έχει χτυπήσει ΠΟΤΕ από κανένα πρόσωπο της Διοίκησης της ΕΡΤ, από κανένα πολιτικό κόμμα, απο κανέναν «παράγοντα» για να μου δώσει «γραμμή» για το πώς θα τοποθετούμαι απέναντι στους τηλεθεατές.

Επίσης, δεν μού έχει εκφραστεί οποιοδήποτε παράπονο για τη δημοσιογραφική μου επάρκεια, για την αντικειμενικότητα και τη δικαιοσύνη με την οποία διαχειρίζομαι την επικαιρότητα από τη θέση τιμής την οποία που πρότεινε η ΕΡΤ, όταν μού ανέθεσε την συμπαρουσίαση της εκπομπής «Πρώτη Είδηση», μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η συνεργασία μου με το ΣΥΝΟΛΟ των συνεργατών της εκπομπής, αλλά και με όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ, όσο διάστημα εργάζομαι εκεί, ήταν και είναι ΑΨΟΓΗ, με απόλυτο σεβασμό, συναδελφικότητα, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη του καθημερινού ρεπορτάζ από το πεζοδρόμιο και από θέσεις ευθύνης. Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, τον οδηγό των εκπομπών τον βγάζουν οι αρχισυντάκτες, με τη συνεργασία όλων των συνεργατών μιας εκπομπής, και καμία παρέμβαση στη θεματολογία δεν έχει υποπέσει στην αντιληψή μου από κανέναν εκπρόσωπο της διοίκησης. Αυτά για να αποδίδονται τα δίκαια.

Προφανώς και δεν είμαι υπάλληλος κανενός που έχει μάθει να τρομοκρατεί.

Προφανώς, επίσης, και δεν περιμένω στήριξη ενάντια στο «κράτος» εκείνων που με το έτσι θέλω μπουκάρουν στο χώρο εργασίας οποιουδήποτε για να κάνουν υποδείξεις, να απειλούν και να δημιουργούν εντυπώσεις. Σήμερα μπορεί να είμαι εγώ, χθες ίσως ήταν κάποιος άλλος και αύριο ενδεχομένως να είναι ένας ακόμη, αν ανεχεται ο καθένας μας τέτοιες συμπεριφορές.

Υ.Γ. Το τηλεοπτικό μας ραντεβού είναι αύριο, στις 5:55 το πρωί, από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, όλου του ελληνισμού, των ανθρώπων που δεν έχουν κομματικά γυαλιά, εκείνων που σέβονται τη δημοκρατία, την πολυφωνία, την ενημέρωση, όλα όσα με ακεραιότητα υπηρετεί η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Σήμερα

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.