E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
E-Agenda Σήμερα - 26 Ιουνίου 2018

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί μας και αυτό το καλοκαίρι!

Με ένα υπέροχο και ποικιλόμορφο καλλιτεχνικά πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί μας και αυτό το καλοκαίρι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μονή Λαζαριστών
Kolokotroni 21 , Tηλέφωνο: 2310 650999, 2310 589185, Fax 2310 651099
http://www.monilazariston.gr/
http://www.facebook.com/pages/Moni-Lazariston-Festival/212080595481417
Ημερομηνίες: από 8/6/2018 έως 17/7/2018
ΙΟΥΝ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ΙΟΥΛ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


πληροφορίες

Για άλλο ένα καλοκαίρι το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα γεμίσει με ήχους και χρώματα, προσφέροντας, όπως πάντα, μια από τις πιο ποιοτικές πολιτιστικές επιλογές. Αυτήν την επιμονή στην ποιότητα αναγνωρίζει, άλλωστε η European Festivals Association, δίνοντας στο Φεστιβάλ το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιουνίου με τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα, ενώ θα ακολουθήσουν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες: Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Imam Baildi, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μυστακίδης κ.ά.

Παράλληλα με την Χορωδία Aquapella η Μονή θα γεμίσει με ήχους της world music, ενώ η χορευτική παράσταση Buenos Tangos θα ξεδιπλώσει όλη τη μαγεία του λατινοαμερικάνικου χορού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 8/6

Γιώτα Νέγκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γιώτα Νέγκα με προίκα το «Φύλλο Ανδρικό», την παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες το φετινό χειμώνα, αφού ταξίδεψε σε Ελλάδα και Κύπρο και έζησε συνεχόμενα sold out, ξεκινάει με φόρα την καλοκαιρινή της περιοδεία με δεύτερη στάση το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Η σημαντική ερμηνεύτρια ανακατεύει ξανά την παλέτα με τις επιρροές και τις αναμνήσεις της και φτιάχνει ένα πρόγραμμα στο οποίο παντρεύει όλα όσα αγαπά με την δική της ερμηνευτική αισθητική. Η προσωπική της δισκογραφία, ο προπομπός του επερχόμενου δίσκου της, «Οξυγόνο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Νίκου Μερτζάνου που θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα, η λαϊκή της ρίζα και οι δημιουργοί που την ακολουθούν σαν μια δεύτερη οικογένεια χτίζουν έναν μελωδικό κόσμο που εντοπίζει τα συναισθηματικά κέντρα και τα ντύνει με φόντο τη

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (early bird), 12 € (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων), 14 € (ταμείο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δευτέρα 11/6

Μαρίζα Ρίζου

Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική και επιτυχημένη για τη Μαρίζα Ρίζου! Έδωσε δυνατά live εντός και εκτός Αθηνών, έγραψε τη μουσική για την πιο πετυχημένη παράσταση της χρονιάς «Μαντάμ Σουσού» στο Θέατρο Παλλάς, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Ας Γελάμε Συχνά», σε στίχους δικούς της και μουσική Κωστή Μαραβέγια, προϊδεάζοντάς μας για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο τρίτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Feelgood Records.

Γεμάτη με όλη αυτή την ενέργεια λοιπόν, ετοιμάζεται για τις απόλυτα καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Μεγάλος σταθμός, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Μαζί με όλα τα γνωστά της τραγούδια, όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα», θα μοιραστεί βέβαια μαζί μας και το «Ας Γελάμε Συχνά», το φωτεινό, αισιόδοξο τραγούδι, που γεννήθηκε από την πρώτη της συνεργασία με τον Κωστή. Όπως πάντα, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν αγαπημένα της κομμάτια άλλων δημιουργών, μεταμορφωμένα, ενορχηστρωμένα και ερμηνευμένα με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ντυμένα στην πολύχρωμη αύρα της.
Το κορίτσι που βγαίνει στη σκηνή χωρίς παπούτσια, εύκολα θα οδηγήσει και τα δικά μας πόδια να χορέψουν στους ρυθμούς της, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε και να πάμε παρέα την πιο ωραία βόλτα!

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)

Τετάρτη 13/6

Μίλτος Πασχαλίδης

Μετά από έναν sold out χειμώνα και με τη νέα κυκλοφορία του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία», ο Μίλτος Παχαλίδης ξεκινάει την καλοκαιρινή του περιοδεία. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου δίνει ραντεβού με το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και την αμφίδρομη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος ανεβαίνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με πολλή διάθεση, έτοιμος για μια αξέχαστη βραδιά.
Μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, ροκ ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια «σταθμούς,» αλλά και τις νέες του επιτυχίες και απρόβλεπτες επιλογές.

Θα ξεκινάει με αγαπημένα τραγούδια του όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», «Σ’ τα Είπα Όλα» και τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» και θα συνεχίζει με τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Ήδη «η Ρωξάνη», «Στις ξερολιθιές» και «Οι έρωτες του δρόμου» έχουν βρει τη θέση τους στην καρδιά μας.

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων), 14€ (ταμείο)

Σάββατο 16/6

Γιάννης Αγγελάκας & 100 ̊C – Παύλος Παυλίδης & B-movies

Από γιορτή σε γιορτή

Χαρακτηρίστηκε η συναυλία της χρονιάς. Μια συνάντηση ιστορικών διαστάσεων για την ελληνική ροκ σκηνή. Ό,τι και αν γράφτηκε όμως δεν συγκρίνεται με τις «εκρηκτικές» στιγμές που έζησαν όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή. Ήταν κάτι σαν τελετή μύησης στη ροκ μουσική, από γενιά σε γενιά, από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους. Για όλους αυτούς λοιπόν που δεν κατάφεραν, αλλά ήθελαν να το ζήσουν και για όσους θέλουν να το ζήσουν ξανά, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-movies ξανασμίγουν αυτό το καλοκαίρι, για ένα ακόμη «δυνατό» live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών! 

Ώρα έναρξης: 21:00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (περιορισμένος αριθμός), 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων), 14€ (ταμείο)


Τετάρτη 20/6

«Συνοικία Ασμάτων»

Μουσικοθεατρική παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη
Μαζί του η Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ένα ταξίδι από το «Ρομαντικόν Μπαρ» του Μάρκου Βαμβακάρη ως τις μεγάλες επιτυχίες του ’70 και του ’80 και κυρίως, τις επιτυχίες των μεγάλων δημιουργών του ΄60, όπως του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Ζαμπέτα και του Χιώτη. Μία μουσική αναδρομή τριάντα ετών στο ελληνικό τραγούδι, με κέφι και φαντασία και με «μαέστρο και ηθικό αυτουργό» τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Η «Συνοικία Ασμάτων» έχει το άρωμα και τη γοητεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία με την αεικίνητη παρουσία της, την εκφραστικότητά της, την εξαιρετική της φωνή και το απαράμιλλο ταμπεραμέντο της απογειώνει την παράσταση.

Υπό τους ήχους μίας ορχήστρας επτά δυνατών παικτών, η «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στην οποία ο ίδιος υποδύεται τον Γιώργο Ζαμπέτα, είναι ένα σταχυολόγημα γεμάτο από τραγούδια, δροσερές εικόνες, μεστές ερμηνείες, χορευτικά και χιουμοριστικά στιγμιότυπα που παρουσιάζουν μαζί του επί σκηνής ο Άγγελος Ανδριανός, η Μαίρη Δούτση, ο Ανδρέας Λάφης και η Δήμητρα Σταθοπούλου. 

Ώρα έναρξης: 21:00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου:
Προπώληση: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών)
Ταμείο: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών)


Παρασκευή 22/6

Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα

Δυνατοί καλλιτέχνες, φωνές και μουσικοί, κατά γενική ομολογία όλα αυτά τα χρόνια, με διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς για τo ταλέντο τους, μας καλούν τώρα να κάνουμε μαζί τους μια «βουτιά» στα τραγούδια που αγαπάμε πολύ, σε ένα αληθινά ιαματικό θέαμα τραγουδιών.

Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά.

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο)

Δευτέρα 25/6

Imam Baildi

Από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Τους εκρηκτικούς Imam Baildi παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους!

Στόχος του Κέντρου Πολιτισμού είναι να στηρίξει, με αυτήν τη συναυλία, το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως. Καλούνται οι θεατές, αντί εισιτηρίου, να προσφέρουν τρόφιμα (λάδι, όσπρια, ντοματοχυμούς) για τα συσσίτια που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι Imam Baildi συμπληρώνουν 10 χρόνια πετυχημένης πορείας και παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση από το album τους που θα κυκλοφορήσει τη νέα χρονιά. Θα απολαύσουν ζωντανά επί σκηνής το πρώτο single, της νέας τους δουλειάς, που αποτελεί μια νέα προσέγγιση στο τραγούδι «Χαρά μου», που είχε κυκλοφορήσει το 1952 σε μουσική του Τάκη Μωράκη και σε στίχους του Κώστα Πρετεντέρη και του Γιώργου Οικονομίδη. Επίσης το «Δε μου φταίει κανείς», σε μουσική των ImamBaildi και την ήδη αγαπημένη από κοινό και κριτικούς διασκευή του κομματιού «Τα ζηλιάρικα σου μάτια» του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη, με ερμηνευτή τον Κωστή Μαραβέγια.

Οι Imam Baildi, εδώ και 10 χρόνια, συγκλονίζουν με τις δημιουργίες τους, την αγάπη τους για την ελληνική αλλά και βαλκανική μουσική παράδοση και το πάθος τους για μουσικές αναζητήσεις και εξερευνήσεις. Αδιάκοπα αναζητούν νέους συνδυασμούς ηχοχρωμάτων που κάνουν την καθημερινότητα μας φωτεινή και μαγευτική. Κάθε live εμφάνιση τους μετατρέπεται σε ένα τεράστιο και εκρηκτικό πάρτι!

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 27/6

Ένας χρόνος Μήνυμα 107,7 FM

Συναυλία με τη Μελίνα Κανά
Μαζί της ο Πάνος Παπαϊωάννου

Με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το «Αγάπα με και πούλα με», που έκλεψε τις καρδιές του κοινού όλο το χειμώνα και μια εξαιρετική παρέα φίλων της μουσικών, η Μελίνα Κανά ξεκινά το καλοκαιρινό μουσικό της ταξίδι. Συνοδοιπόροι της ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, ο συνθέτης και κιθαρίστας Χρυσόστομος Καραντωνίου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου η Μελίνα Κανά ανεβαίνει στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών
για να τραγουδήσει στα πρώτα γενέθλια του «Μήνυμα 107.7Fm», ενός «συγγενικού» προς το μουσικό της ύφος ραδιοφώνου το οποίο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του αγκάλιασε παλιά και νέα τραγούδια της Μελίνας και πλέον συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Η Μελίνα Κανά είναι μία ερμηνεύτρια, που με την παρουσία και την ερμηνευτική της δεινότητα έχει καταξιωθεί στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.
Γνωστοί κι αγαπημένοι δημιουργοί όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Παντελής Θαλασσινός και πολλοί άλλοι, της έχουν εμπιστευτεί τα τραγούδια τους , τα οποία έχει απογειώσει φωνητικά. Από τη νέα της συνεργασία με το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη και τη στιχουργό Λήδα Ρουμάνη, γεννήθηκε το καινούργιο της τραγούδι «Αγάπα με και πούλα με» το οποίο ακούγεται στα ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας.

Στη σκηνή μαζί με τη Μελίνα, ο Πάνος Παπαϊωάννου ο οποίος τη συνοδεύει σταθερά τα τελευταία χρόνια αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, με το ξεχωριστό ρεπερτόριο του και την ζεστή του παρουσία. Ο Πάνος μας συστήθηκε πριν από τρία χρόνια με το τραγούδι «Τα μεροκάματα» σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους του Δ. Παπαχαραλάμπους από το άλμπουμ τους «Ο χορός των ημερών», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ με τους ίδιους δημιουργούς «Τα φώτα στην πλατεία» από το οποίο ήδη ξεχωρίζει «Ο Άνεμος Φυσά» και «Η Μάσκα».

Ώρα έναρξης: 21:00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου:
Προπώληση: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών)
Ταμείο: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών)

Δευτέρα 2/7

Στέφανος Κορκολής

«Η μουσική είναι μία»

Στο δικό του μουσικό σύμπαν θα ταξιδέψει το κοινό της Μονής Λαζαριστών ο Στέφανος Κορκολής τη Δευτέρα 2 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχα δικά του τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και τραγούδια και μουσικές από το τελευταίο έργο του - όπου μελοποίησε ποιήματα του Καβάφη. Ακόμα, θα ακουστούν μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του, αλλά και διασκευές κλασικών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του. Ο Στέφανος Κορκολής μας καλεί να γίνουμε όλοι μια παρέα, χαρίζοντάς μας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με άκρως ανεβαστική διάθεση.

Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχουν: Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά) και Κωστής Πυρένης (κιθάρες, φωνή)

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 15€ (γενική είσοδος), 13€ (early bird), 10€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό και άτομα άνω των 65 ετών)

Τρίτη 3/7

Χορωδία Aquapella

Η Aquapella World Music Choir ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann. Η χορωδία αποτελείται από περισσότερα από 60 μέλη και ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά
νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις
αντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται.

Τραγουδούν πάντα στην πρωτότυπη γλώσσα της κοινότητας από την οποία προέρχεται η μουσική που ερμηνεύουν. Αυτή η μεγάλη μουσική ποικιλία σε επίπεδο διάθεσης, ρυθμού, στίχων, αρμονίας και φωνητικής ποιότητας κάνει τις παραστάσεις της Aquapella πολύ διασκεδαστικές και προσβάσιμες σε όλες τις ηλικίες και τα μουσικά γούστα, ενώ η εκφραστικότητα πολλών από τα τραγούδια που ερμηνεύονται δίνει στο ρεπερτόριο ένα βαθιά συναισθηματικό χαρακτήρα.

O Beat Lehmann είναι ένας από τους κορυφαίους διευθυντές χορωδίας στην Αυστραλία, με ειδίκευση στη φωνητική μουσική world χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella).

Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 5/7

Άννα Μπιθικώτση & Στέλιος Βαμβακάρης
«Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης… Ο ρεμπέτης και ο σερ»

Την ιστορική πορεία και συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.

Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στιλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπίθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Τραγουδούν:
Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σοφία Παπάζογλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Παντελής Θεοχαρίδης, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (ανέργων, ΑμεΑ), 12 € (προπώληση, μαθητικό, φοιτητικό), 15 € (ταμείο)

Δεύτερα 9/7

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Συναίσθημα, μέθεξη, σύμπνοια, έκρηξη. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα μαγικά συστατικά της σύμπραξης αυτών των δύο αγαπημένων καλλιτεχνών επί σκηνής. Ο Βασίλης κι ο Λαυρέντης. Αρκούν μόνο τα μικρά τους ονόματα, ώστε να καταλάβουν όλοι για ποιούς μιλάμε. Μοναδικοί στην τέχνη τους, μοναδική η προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι, όλα αυτά τα χρόνια. Μοναδική θα είναι και η βραδιά που θα μοιραστούν τη σκηνή στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Τους δύο σπουδαίους καλλιτέχνες ενώνουν πολλά: δίσκοι, τραγούδια, εμφανίσεις, παρέες. Στη μακρόχρονη πορεία τους μας έχουν χαρίσει ξεχωριστές στιγμές και έντονα συναισθήματα. Το μυστικό της πετυχημένης συνταγής τους: η μακρόχρονη φιλία που τους ενώνει και τους χαρίζει αυτή την οικειότητα και άνεση στη σκηνή.

Η κοινή βραδιά τους στη Μονή Λαζαριστών θα είναι μια ευκαιρία να τραγουδήσουμε «Χρόνια Πολλά» στον αειθαλή Βασίλη, με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία που κλείνει φέτος 45 χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι και έχει σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του και να ταξιδέψουμε με τον αγαπημένο Λαυρέντη και τον Μικρό του «Τιτανικό» στο «Νότο» και σε άλλους μακρινούς μουσικούς προορισμούς.

Μαζί τους θα είναι και η Μιρέλα Πάχου, στην πιο ώριμη και δημιουργική της φάση, η οποία θα δώσει το στίγμα της με τη φρεσκάδα της και φυσικά… το ακορντεόν της και ο Ιταλός ταλαντούχος κιθαρίστας Steve Tesser που συμπράττει με άποψη & καθαρότητα στο μουσικό του λόγο.

Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (προπώληση έως 17/6), 12 € (προπώληση από 18/6), 15 € (ταμείο)

Πέμπτη 12/7

Γιάννης Κότσιρας & Ορχήστρα «Ρυθμός»

Η Ορχήστρα Ρυθμός και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνοδεύουν τον γνωστό Έλληνα ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα σε παλιές και νέες επιτυχίες του.

Οι θεατές του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα από τις «Τυφλές ελπίδες» και το «Εφάπαξ» μέχρι τα «7 ποτήρια» και την «Αλεξάνδρεια»…
Μαζί τους θα συμμετέχουν οι Ελεάννα Βαρέλα, Σοφία Νάσσιου, Θάνος Ματζίλης, Χρήστος Παπάζογλου.

Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Χιώτογλου.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές ΑμεΑ), 12 € (προπώληση), 14 € (ταμείο)

Tετάρτη 18/7

Buenos Tangos
Romper El Piso

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D 'Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla.

Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό.

Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα. 

15€ φοιτητικό, άνω των 65 ετών
12€ άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, παιδιά έως 18 ετών
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 18€ (κανονικό), 15 € (φοιτητικό, άτομα άνω των 65 ετών), 12 € (ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, παιδιά έως 18 ετών)

Πέμπτη 19/7

Δημήτρης Μυστακίδης

Άλλη μια βραδιά μουσικών θαυμάτων και άμεση επικοινωνίας θα χαρίσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ο Δημήτρης Μυστακίδης. Δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.

Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος. Όσοι βρεθούν αυτό το βράδυ στη Μονή Λαζαριστών θα απολαύσουν ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου.

Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.

Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2018

Κολοκοτρώνη 21, 564 30 Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.232
F 2310 651.099
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival
Instagram: @monilazaristonfestival

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 98
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.