E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Σώμα σε 64 κινήσεις» από τους Svalbard Company

Στο Σύγχρονο Θέατρο για περιορισμένες εμφανίσεις

«Σώμα σε 64 κινήσεις» από τους Svalbard Company
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 14/2/2018 έως 22/2/2018
ΦΕΒ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Ωρα προσέλευσης: 21:15

από 12 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
πληροφορίες

Δεν ξέρεις αν μπορεις να τους εμπιστευτεις, ή που σταματά ο χαρακτήρας που υποδύονται κι αναλαμβάνει το Εγώ τους. Ωστόσο, δε μετανιώνω καθόλου που βρέθηκα στην παράσταση αυτών των ατρόμητα επιδέξιων και αναζωογονητικά προκλητικών τύπων. Η ομάδα Svalbard, που τα μέλη της συναντήθηκαν όταν έκαναν training στη Σουηδία, θα μπορουσαν να ειναι μια αίρεση. Απομεινάρια της παράστασής τους μπορεί να παραφυλούν ακόμη στο υποσυνείδητό μου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Οι Svalbard Company για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου της Ευρώπης, άρτι αφιχθείσα από το Fringe Festival του Εδιμβούργου, σύμπραττει με την ελληνίδα  χορογράφο Μαρία Λάππα για να παρουσιάσουν, μαζί με 4  Ελληνες Performers, την παράσταση «Σώμα σε 64 κινήσεις» με την υποστήριξη του ιδρύματος ΝΕΟΝ

Μέσα από 8 σπονδυλωτές εικόνες-σχήματα η χορογράφος Μαρία Λάππα δημιουργεί ένα γλυπτικό υβρίδιο χοροθεάτρου, ακροβασίας και ιαπωνικού Butoh.

Όπου μέσω της εικαστικής εγκατάστασης επιθυμεί να αναδείξει χορογραφικά, την υπαρξιακή γεωμετρία του ανθρωπίνου σώματος και τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή στην μεταμορφωτική του τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μορφή-Σώμα αναζητεί την σφαιρικότητα της, χωρίς τον φόβο την σύνθλιψης.

«Ποιο σχήμα χρειάζεται να πάρω για να χωρέσω μέσα στον κόσμο;» ειναι η ερώτηση που αιωρείται κατά της διάρκεια της παράστασης.

Το ανθρώπινο σώμα ειναι μια εξίσωση απολύτρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έννοια της μεταμόρφωσης στην παράσταση είναι πολυεπίπεδη, εμπλουτίζει τον κόσμο του φανταστικού αλλά και τη δυνητικά, συμβολική της διάσταση.

Το ανθρώπινο σώμα συλλαμβάνεται, ως μια ρευστή γεωμετρική μορφή που μεταβάλλεται συνεχώς. Στην προσπάθεια του να τοπογραφήσει το σύμπαν που το περιβάλει, το σώμα-μορφή, καταδύεται σε ανοικειους  ψυχίκούς τόπους όπου οι συνισταμένες δυνάμεις ειναι πλέον δυσπερiγραπτες και η καθε τύπου στρατηγική καταλήγει πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: ο Θάνατος είναι μια πίστα από αναποδογυρισμένα ποτήρια γεμάτα χρυσάνθεμα.

Καθόλη την διάρκεια της παράστασης ακούγονται σε 5 γλώσσες, ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων των, Δημήτρη Δημητριάδη, Νικολάου Κάλλα, Allen Ginsberg, Samuel Beckett, Γιώργου Βαφόπουλου, όπως και κείμενα των χορευτών που γράφτηκαν κατά την διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι φωτογραφίες είναι του Karol Jarek.

Για περισσότερες πληροφορίες :
https://www.facebook.com/SomaSe64Kiniseis/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.