TRUE STORIES

Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο φιλί στην ιστορία της φωτογραφίας

Οι μυνήσεις, οι παρεξηγήσεις και τα... μοντέλα

Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο φιλί στην ιστορία της φωτογραφίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος δεν έχει δει και δεν έχει θαυμάσει αυτή την απίστευτα όμορφη φωτογραφία του κορυφαίου καλλιτέχνη Robert Doisneau του 1950!

Ένα ζευγάρι φιλιέται στο Παρίσι με φόντο κόσμο και το δημαρχείο, για εκείνους η ζωή σταματά, όσο οι υπόλοιποι συνεχίζουν να περπατούν δίπλα τους.

Ποια είναι η ιστορία της φωτογραφίας; Tο περιοδικό Life ζήτησε από το πρακτορείο στο οποίο εργαζόταν ο Robert Doisneau, ένα ρεπορτάζ για τους ερωτευμένους με μια φωτογραφία δρόμου, και ο ίδιος έφτιαξε ένα σενάριο για την εικόνα του που άφησε ιστορία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από 33 χρόνια, ο φωτογράφος δέχτηκε μια μήνυση από ένα ζευγάρι που έλεγε πως στη φωτογραφία ήταν εκείνοι, και πως ήθελαν χρήματα! 

Η μήνυση αυτή όμως, ανάγκασε τον φωτογράφο να αποκαλύψει πως η φωτογραφία δεν ήταν μια αυθόρμητη πόζα που συνέλαβε αλλά μια καλοστημένη εικόνα από δύο ηθοποιούς.  

Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια πούλησε το 2005 μια αυθεντική εκτύπωση με σφραγίδα του φωτογράφου για 155.000 ευρώ. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sıradan insanların, sıradan anlardaki, sıradan davranışlarının fotoğrafçısı Robert Doisneau (1912-1994) “Bir dünya düşlüyorum, insanların sevimli olduğu, bana sevgiyle baktıkları. fotoğraflarım böyle bir dünyanın var olduğunu göstermeyi amaçlamıştır hep. Bu fotoğraflar hem objektif hem de sübjektiftir. Tabii ki dünyayı tam da olduğu gibi göstermek mümkün değildir” #robertdoisneau

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celine Symbiosis (@celinesymbiosis) στις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 132 / position2: 541
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb